ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

Ο ΠΑΟΚ που ονειρεύεται ο Φερέιρα ήταν για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ

Άλλαξε το κλίμα στις τάξεις των πρωταθλητών
Ο ΠΑΟΚ που ονειρεύεται ο Φερέιρα ήταν για ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε καιρό μια εμφάνιση όπως αυτή του ΟΑΚΑ. Δεν αναφέρομαι φυσικά στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα του αγώνα. Αναφέρομαι στην αλλαγή της ψυχολογίας. Στο «κλικ» που χρειάζονταν Φερέιρα και παίκτες για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των πρώτων αγωνιστικών.

Και τα κατάφεραν. Με τον πιο εμφατικό τρόπο (στο πρώτο ημίχρονο και κάποια διαστήματα στο δεύτερο). Άσχετα αν το αποτέλεσμα «στράβωσε» στο τέλος…

Ο ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, που θύμισε το σκηνικό του προ διετίας τελικού κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο όταν οι Θεσσαλονικείς έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχασαν πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς και στο τέλος επικράτησαν με 2-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Φανερά ανώτερος και άλλου επιπέδου

Εάν χθες οι πρωταθλητές είχαν εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο τις κλασικές ευκαιρίες, που είχαν στο πρώτο μέρος θα μιλούσαμε για μία εντυπωσιακή νίκη στην έδρα της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ, που όπως παραδέχθηκαν εκατοντάδες φίλοι της μετά το τέλος του αγώνα γλίτωσε από ένα βαρύ σκορ.

Μπορεί να μην πήρε το τρίποντο στο τέλος ο ΠΑΟΚ, όμως έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του, που και φέτος θα είναι μεγάλες.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν χθες στο ΟΑΚΑ με παίκτες, που πέρσι δεν χωρούσαν στην «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα. Γιαννούλης, Ροντρίγκο, Μίσιτς, Λημνιός, Σβιντέρσκι τη σεζόν του νταμπλ είτε δεν είχαν είτε δεν θα είχαν βασικό ρόλο (στην περίπτωση του Ροντρίγκο που ήρθε φέτος).

Γι’ ακόμη ένα ματς ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με βασικότατες απουσίες (Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο), με τον τελευταίο, ωστόσο, να δηλώνει «παρών» έστω και για λίγα λεπτά και τον Φερέιρα να ατενίζει το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το ποδόσφαιρο, που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι άκρως εντυπωσιακό. Ή μάλλον το ποδόσφαιρο που προσπαθούσε έως τώρα να παίξει και έπαιξε χθες σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. Η εικόνα των πρώτων 45′ είναι ακριβώς αυτό, που οραματίζεται ο Φερέιρα. Ένας ΠΑΟΚ, που επιτίθεται όποτε και με όποιον τρόπο θέλει, ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας και δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο να αναπτυχθεί.

Πρέπει, όμως να επανέλθει η σταθερότητα στην άμυνα. Η σιγουριά και το μηδέν παθητικό. Όταν συμβεί αυτό, θα δούμε πού μπορούν να φτάσουν οι «ασπρόμαυροι». Το σίγουρο είναι πως μπορούν να πάρουν και φέτος το πρωτάθλημα. Το αν θα το πετύχουν θα φανεί σε βάθος χρόνου αφού μιλάμε για έναν μαραθώνιο, ο οποίος φέτος θα είναι ακόμη μακρύτερος με την προσθήκη των play off.

Το «κλικ» πάντως έγινε. Η ψυχολογία άλλαξε και τώρα το μόνο, που έχει σημασία είναι η επιστροφή στις νίκες σε μία έδρα, που παραδοσιακά δυσκολεύει τους «ασπρόμαυρους», αυτή του Αστέρα Τρίπολης.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Ο Κούτσιας έδειξε τη φανέλα του και στον Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Ο Κούτσιας έδειξε τη φανέλα του και στον Λουτσέσκου!

Τρία γκολ σε δύο αγώνες στη Super League 2. Στα 17 του. Ο Γιώργος Κούτσιας δείχνει -και όχι άδικα- τη φανέλα του και στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ – Άρης υπό πίεση και σπουδαίο κίνητρο στις δύο πλευρές του γηπέδου!

ΠΑΟΚ – Άρης υπό πίεση και σπουδαίο κίνητρο στις δύο πλευρές του γηπέδου!

Η Μαρία Καλτσίδη σχολιάζει το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: O ΠΑΟΚ έδωσε «δικαιώματα» για τη δήλωση του Βάις!

O ΠΑΟΚ έδωσε «δικαιώματα» για τη δήλωση του Βάις!

Η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου έδωσε το... δικαίωμα στον προπονητή της Σλόβαν να «κριτικάρει» την επίθεση του ΠΑΟΚ.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Η ιστορική ευκαιρία του Conference League και ο παίκτης-κλειδί Ελ Καντουρί

ΠΑΟΚ: Η ιστορική ευκαιρία του Conference League και ο παίκτης-κλειδί Ελ Καντουρί

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για το αποψινό ματς του ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα απέναντι στη Σλόβαν.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Ο Ίνγκασον που ανεβαίνει, ο Παναγιώτου και το wonderkid Κουλούρης

ΠΑΟΚ: Ο Ίνγκασον που ανεβαίνει, ο Παναγιώτου και το wonderkid Κουλούρης

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για τη δεύτερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ Β στη Super League 2.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Τι άλλο να κάνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς; «Σπαθιά» να καταπιεί;

ΠΑΟΚ: Τι άλλο να κάνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς; «Σπαθιά» να καταπιεί;

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που δεν κατάφερε τελικά να πάρει μόνος του τον βαθμό από την Κοπεγχάγη.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Το «μηδέν» δίνει νίκη στην Τούμπα – Η πρόκριση θα αλλάξει τη σεζόν!

ΠΑΟΚ: Το «μηδέν» δίνει νίκη στην Τούμπα – Η πρόκριση θα αλλάξει τη σεζόν!

H Μαρία Καλτσίδη γράφει για το κομβικό ματς του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κοπεγχάγη, που δίνει πρόκριση.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Η «σημαδεμένη τράπουλα», ο Εσίτι και το αναπάντητο «τρικ» με Αγκιμπού

ΠΑΟΚ: Η «σημαδεμένη τράπουλα», ο Εσίτι και το αναπάντητο «τρικ» με Αγκιμπού

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, που κρίθηκε στα δύο λάθη του πρώτου ημιχρόνου.

Μαρία Καλτσίδη
Μαρία Καλτσίδη: ΠΑΟΚ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς «βγήκε» επιτέλους από την τηλεόραση!

ΠΑΟΚ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς «βγήκε» επιτέλους από την τηλεόραση!

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που «συστήθηκε» για πρώτη φορά στην Τούμπα.

Μαρία Καλτσίδη