Το ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι θα παραμείνει στο NBA και τους Ντάλας Μάβερικς ασφαλώς και δεν ήταν έκπληξη.

Τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ότι ο δρόμος δεν είχε επιστροφή αφού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε βρει στο NBA αυτό που έψαχνε. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Το ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι θα παραμείνει στο NBA και τους Ντάλας Μάβερικς ασφαλώς και δεν ήταν έκπληξη.

Για την ακρίβεια, όταν ο Ντόρσεϊ βρέθηκε στις ΗΠΑ και στο Ντάλας φάνηκε καθαρά πως όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Άλλωστε ο ομογενής γκαρντ δεν έκρυψε ποτέ ότι ο μεγάλος του στόχος ήταν να επιστρέψει εκεί, στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.  Και παράλληλα, όπως είχαμε αναφέρει, υπάρχει και το δέλεαρ της συνταξιοδότησης την οποία εξασφαλίζει ο Ντόρσεϊ από τη στιγμή κατά την οποία θα αγωνιστεί έστω και για ένα δευτερόλεπτο σε έναν αγώνα.

Θα έχει ήδη καταγράψει την 3η του σεζόν στο NBA άρα αυτομάτως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Το ότι δεν ήταν έκπληξη ασφαλώς και δε σημαίνει ότι είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό. Όσο κι αν την καλύψει με τις κινήσεις του καθώς ο Αϊζάια Κάνααν βρίσκεται ήδη στο προσκήνιο. Είναι ο παίκτης με τον οποίο οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι θα επιδιώξουν να βρουν το περιφερειακό σουτ και το σκορ που έδινε ο Ντόρσεϊ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που είχε 12,8 πόντους (δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού) σε 24’10’’ συμμετοχής. Και βέβαια όπως έχουμε αναφέρει, αγωνίστηκε ως γηγενής κάτι που σημαίνει ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στους ξένους παίκτες. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζαμε «κομβικό» το θέμα του.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα καλύψει το κενό του Ντόρσεϊ με ξένο παίκτη (εξ ου και ο Κάνααν συν το όνομα του Ματ Τόμας που επίσης ακούστηκε). Υπάρχει στην εξίσωση και η περίπτωση του Νικ Καλάθη που όπως φαίνεται θα απασχολήσει μόνο σε περίπτωση απώλειας του Σάσα Βεζένκοφ (πάλι προς το NBA). Το θέμα με τους Κινγκς ακόμα δεν έχει κλείσει ενώ η προθεσμία λήγει στις 20/7 (απ’ εκεί και μετά θα θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού).

Αν ο Βεζένκοφ (που επίσης αγωνίζεται ως γηγενής) αποχωρήσει για το Σακραμέντο τότε ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «κλείσει» τον Καλάθη για να δώσει μια θέση ξένου στο «4» όπου επίσης αναμένεται να δούμε και τον Άλεκ Πίτερς που αποδεσμεύεται από την Μπασκόνια.

Πάντως μέχρι στιγμής οι ενδείξεις συγκλίνουν περισσότερο υπέρ της παραμονής του Βεζένκοφ παρά δείχνουν αποχώρηση. Για να δούμε όμως.