ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Ο Καρέρα χάνει «κανονάκια» πολύ νωρίς

Η ΑΕΚ έχασε χθες βράδυ από την Μπράγκα, με ένα σκορ που είναι βαρύ και ίσως παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου του Europa League.
Ο Καρέρα χάνει «κανονάκια» πολύ νωρίς

Η ΑΕΚ έχασε χθες βράδυ από την Μπράγκα, με ένα σκορ που είναι βαρύ και ίσως παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου του Europa League.

Όμως η ΑΕΚ παρουσίασε παθογένειες που έχουμε ξαναδεί φέτος. Και με εξαίρεση τα ματς με Βόλφσμπουργκ και Λαμία, η Ενωση τις παρουσιάζει συνεχώς. Το συμπαγές σχέδιο που είχαμε δει πέρυσι στο ξεκίνημα του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, φέτος χάθηκε. Το πλάνο με τις γραμμές κοντά και η στόχευση στο αποτέλεσμα, χάθηκε επίσης. Η αύρα του Ιταλού στα αποδυτήρια και στο χορτάρι, επίσης χάθηκε. Και φέτος το πράγμα… στράβωσε από πολύ νωρίς και πολύ φοβάμαι ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον Καρέρα.

Πως άρχισαν όλα…; Ο Καρέρα προετοίμαζε για 18 ημέρες την ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου. Και αυτό που είδαμε δεν ήταν αντάξιο των δεδομένων που είχε να διαχειριστεί απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που κατέβασε τριτοτέταρτους και τον Τοροσίδη στο τελευταίο του ματς. Η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια και με σκορ που την κολακεύει.

Δεν έχει πια ταυτότητα

Ο Καρέρα επίσης προετοίμασε την ΑΕΚ για αυτή την σεζόν δίχως πολύ χρόνο, αλλά από το να βλέπουμε μία ομάδα δίχως σχέδιο και ταυτότητα, μέχρι να κερδίζει λόγω της κλάσης κάποιων παικτών της, απέχει παρασάγκας. Ο Τσιντώτας την κράτησε όρθια σε πολλά ματς και ήρθε το αποτέλεσμα που έπρεπε, αλλά η ΑΕΚ δεν έπειθε και δεν πείθει. Και ο Ιταλός ολοένα και χάνει και τα βαριά χαρτιά της ομάδας, ενώ δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη με τον γυμναστή του για τους πολλούς τραυματισμούς παικτών.

Για μένα το χειρότερο είναι ότι όταν απουσιάζουν κομβικοίπαίκτες, η ΑΕΚ δεν έχει δουλέψει plan b και plan c. Πάει με ότι έχει, όπως… είναι. Το περίφημο 3-5-2 χθες στην Πορτογαλία και το 3-4-3 απέναντι στον ΠΑΟΚ, στα Σπάτα έχουν δουλευτεί ελάχιστα. Και με πειραματικά δίδυμα και παίκτες που δεν μπορούν να σταθούν πια στο ύψος των απαιτήσεων, είναι δύσκολο να τσουλήσει.

Ο καλύτερος στόπερ της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (Χνιντ) έμεινε εκτός 11αδας. Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός (Ανσαριφάρντ) έπαιξε δίπλα με άλλον φορ, δεν είχε χώρους και έγινε πρώτη αλλαγή αντί του ανεκδιήγητου Ολιβέιρα.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πλάνο που θα μείωνε τις διαφορές με την Μπράγκα. Και τις έκανε εμφανείς. Ειδικά στο transition των Πορτογάλων, η διαφορά ήταν χαώδης. Η ΑΕΚ έδειξε ότι όντως έχει διαφορές με την Μπράγκα και μάλιστα έφυγε και με βαρύ σκορ. Που σίγουρα θα μετρήσει στην πορεία του ομίλου. Κάτι παραπάνω από το σχέδιο του Καρέρα δεν βλέπουμε, όπως και τους παίκτες να έχουν κάποια «σύνδεση» με τον Ιταλό.

Το χειρότερο από όλα, για την ΑΕΚ αλλά και για τον Ιταλό, είναι ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσης όπως έγραψα και στην αρχή. Και αν γίνει το ματς στα Ιωάννινα την Κυριακή το βράδυ, τότε θαρρώ ότι ίσως είναι αυτή.

ΥΓ: Λιβάια και Ολιβέιρα είναι δύο προβλήματα που η ΑΕΚ τα άφησε να εξελιχθούν ως προβλήματα.

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ απέτυχε ποδοσφαιρικά, μικραίνει και δεν βάζει μυαλό

Η ΑΕΚ απέτυχε ποδοσφαιρικά, μικραίνει και δεν βάζει μυαλό

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο Sportime για την τεράστια αποτυχία της ΑΕΚ του Μελισσανίδη φέτος και τι δεν αλλάζει ενόψει της νέας χρονιάς

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Αν η ΑΕΚ είχε περισσότερους Χατζισαφί θα ήταν ήδη στην Ευρώπη

Αν η ΑΕΚ είχε περισσότερους Χατζισαφί θα ήταν ήδη στην Ευρώπη

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο Sportime για την ΑΕΚ που είδαμε χθες, τον Χατζισαφί και τι να περιμένουμε το Σάββατο στον «τελικό» με τον Άρη

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Για ακόμη ένα ματς must win η ΑΕΚ ήταν «λίγη»

Για ακόμη ένα ματς must win η ΑΕΚ ήταν «λίγη»

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο Sportime για μία ΑΕΚ που έμαθε τον κόσμο της στις απογοητεύσεις και συνεχίζει... έτσι

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Ο Μελισσανίδης είναι εδώ και το deal με Τσούμπερ είναι σοβαρή ένδειξη

Ο Μελισσανίδης είναι εδώ και το deal με Τσούμπερ είναι σοβαρή ένδειξη

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο Sportime για την αγορά του Τσούμπερ που δείχνει πολλά για τον Μελισσανίδη της νέας σεζόν

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Αυτή η ΑΕΚ σε τρομάζει, δεν τρομάζει

Αυτή η ΑΕΚ σε τρομάζει, δεν τρομάζει

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο Sportime για την ΑΕΚ που πήρε βαθμό, αλλά χάνει... παιχνίδι με το παιχνίδι πολλά περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ παίρνει τον προπονητή Αλμέιδα, όχι τον παίκτη

Η ΑΕΚ παίρνει τον προπονητή Αλμέιδα, όχι τον παίκτη

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο Sportime για την… παγίδα που δεν πρέπει να πέσει η ΑΕΚ με την επιλογή του Ματίας Αλμέιδα

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Μην παραμυθιάζεται, πάλι αουτσάιντερ είναι για την Ευρώπη

Μην παραμυθιάζεται, πάλι αουτσάιντερ είναι για την Ευρώπη

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο Sportime για το διπλό της ΑΕΚ στα Ιωάννινα που ήταν «ανάσα», αλλά ως… εκεί

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: ΑΕΚ, η ομάδα που έκανε (και) τον Κριχόβιακ μοιραίο

ΑΕΚ, η ομάδα που έκανε (και) τον Κριχόβιακ μοιραίο

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο Sportime για το ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα της ΑΕΚ που περιφέρεται στα γήπεδα

Τάσος Καπετανάκος
Τάσος Καπετανάκος: Μία ημέρα να την θυμάσαι για πάντα ΑΕΚτζή, μέχρι την επόμενη

Μία ημέρα να την θυμάσαι για πάντα ΑΕΚτζή, μέχρι την επόμενη

Η ΑΕΚ, οι φίλοι της, όλος ο οργανισμός πάτησε επίσημα σήμερα το νέο γήπεδο στα Σπάτα και άπαντες πρέπει να χαμογελούν περήφανασ

Τάσος Καπετανάκος