ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

«Ικανό να λειτουργεί από ανώμαλο έδαφος από 400 έως 600 μέτρα»
Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν drone καλύτερο από τα Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος, με μέγιστη μάζα απογείωσης 5,5 τόνους και χωρητικότητα μεταφοράς 1,5 τόνους.

Το Aarok θα μπορεί να μεταφέρει κατευθυνόμενες βόμβες 250 κιλών και δύο μεσαίους αντιαρματικούς πυραύλους όπως ο Hellfire ή το Akheron MP, και ότι θα έχει αυτονομία περίπου 25 ωρών.

«Το γαλλικό drone αρχικά θα είναι εξοπλισμένο με τον στροβιλοκινητήρα PT6 της Pratt&Whitney και στη συνέχεια με τον νέο στροβιλοκινητήρα Ardiden που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από τη Safran», σημειώνει το meta-defense.fr.

«Πάνω απ ‘όλα, το νέο drone έχει σχεδιαστεί για να είναι στιβαρό, ικανό να λειτουργεί από ανώμαλο έδαφος από 400 έως 600 μέτρα», τονίζεται.

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Aarok θα μπορεί να προσφέρει επιδόσεις και ικανότητες High-end ή Heavy MALE drones, όπως το MQ9 Reaper ή το δικινητήριο Akinci, σε τιμή κοντά σε αυτή των ελαφρών MALE drones όπως το TB2 Bayraktar.

Να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με ελαφρύτερα drones, όπως το TB2 Bayraktar, «το γαλλικό drone στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο ακριβό, πιθανώς περίπου δύο φορές, αλλά προσφέρει σημαντικά υψηλότερη απόδοση, για παράδειγμα, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 10 φορές μεγαλύτερη».

Το Aarok να έχει επίσης ταχύτητα πλεύσης μεταξύ δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη από το Bayraktar και βεληνεκές μάχης τουλάχιστον 10 φορές πιο εκτεταμένο.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, το κόστος του Aarok συνδέεται με την ανάπτυξη και την κατασκευή του ελαφρού drone Patroller, που έχει αγοράσει και η Ελλάδα (σ.σ. τέσσερα).

Πηγή: geostratigika.gr 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά