ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Άγνωστο περιστατικό με Ινδία και Τουρκία μετά την άσκηση με την Ελλάδα

Απόστρατος Ινδός στρατηγός περιγράφει άγνωστο περιστατικό με τουρκικά πλοία που φέρονται να περικύκλωσαν ινδική φρεγάτα μετά από άσκηση με την Ελλάδα.
Άγνωστο περιστατικό με Ινδία και Τουρκία μετά την άσκηση με την Ελλάδα

Ένα άγνωστο περιστατικό που φέρεται να συνέβη μετά την κοινή άσκηση Ελλάδας και Ινδίας στο Αιγαίο προκαλεί συζητήσεις. Ο απόστρατος Ινδός υποστράτηγος Γκαγκάν Ντιπ Μπάκσι ισχυρίστηκε ότι η φρεγάτα INS TRIKAND περικυκλώθηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία απαίτησαν απομάκρυνση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδία απάντησε ενεργοποιώντας μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου, διακόπτοντας προσωρινά επικοινωνίες τουρκικών μονάδων. Το επεισόδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ωστόσο αποκαλύπτει το εύθραυστο ισοζύγιο ισχύος που διαμορφώνεται στη Μεσόγειο και την αυξανόμενη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο geostratigika.gr

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά