ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα – Ελληνικά F 16 και σαουδαραβικά F-15

Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα με ελληνικα F 16 και F-4 καθώς και σουδαραβικά F-15 στον ουρανό του Αιγαίου.
Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα – Ελληνικά F 16 και σαουδαραβικά F-15

Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα με ελληνικα F 16 και F-4 καθώς και σουδαραβικά F-15 στον ουρανό του Αιγαίου.

Πρόκειται για λήψη κατά την διάρκεια της άσκησης FALCON EYE 1.

Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα με ελληνικα F 16 και F-4 καθώς και σουδαραβικά F-15 στον ουρανό του Αιγαίου.

Μας τσαντίζει που η Σαουδική Αραβία κάνει ασκήσεις με την Ελλάδα, παραδέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ακόμη και η έναρξη της κοινής άσκησης της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα μας ενοχλεί», παραδέχτηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Σαουδική Αραβία σε μια τέτοια διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα συναντηθούμε με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύουμε ότι” αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι», σημείωσε.

Στέλνουμε 6 F-15 στη βάση μας στην Σούδα, έλεγαν νωρίτερα οι Σαουδάραβες, αποθεώνοντας την Ελλάδα.

«Σε 24 ώρες έξι από τα σαουδαραβικά μαχητικά θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα», ανέφερε ο Σαουδάραβας αναλυτής Ηassan Sajwani.

Και το ενδιαφέρον κομμάτι του ποστ του είναι πως όπως σημείωσε, «τα σαουδαραβικής σημαίας F-15SA θα αναπτυχθούν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στο νησί της Κρήτης, με πλήρη ανάπτυξη επίγειων πληρώματων Σαουδαράβων μηχανικών και προσωπικού».

Ίσως ο αναλυτής να ήθελε να γράψει Souda και όχι Saudi, αφού το ποστ είναι στα αγγλικά. Ίσως όμως και να δείχνει το συγκεκριμένο ποστ τον στενό δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Παραίτησε τον πρώην διευθύνοντα της Halkbank για να γλυτώσει από τις ΗΠΑ

Φρεγάτες: Ήρθαν και οι Γερμανοί – Δίνουν και πλοία ενδιάμεσης λύσης και δύο υποβρύχια 214

Aιγαίο: Το βίντεο που δεν θέλει να βλέπει η Άγκυρα – Ελληνικα F 16 και σουδαραβικά F-15

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά