ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και MQ-9 Reaper και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται να μετατραπεί η 110 Π.Μ. σε φωλιά των ελληνικών UAV τα οποία θα μπορούν να επιχειρούν από τη Λάρισασ έως και την Κύπρο.
Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και MQ-9 Reaper και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ

Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ για να πάρει το πάνω χέρι από την Τουρκία στο πεδίο των UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη για την Real News, υπάρχουν εισηγήσεις στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ για την αγορά των ισραηλινών Heron, όταν λήξει το συμβόλαιο leasing τους, αλλά και την προσθήκη και τριών επιπλέον οπλισμένων Heron καθώς και την μεταφορά τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου σήμερα επιχειρούν τα αμερικανικά MQ-9.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται να μετατραπεί η 110 Π.Μ. σε φωλιά των ελληνικών UAV τα οποία θα μπορούν να επιχειρούν από τη Λάρισασ έως και την Κύπρο.

Nα σημειωθεί πως σύμφωνα με την Real News, υπάρχει η σκέψη στην Αθήνα για την προμήθεια επιπλέον τριών αμερικανικών MQ-9 Reaper, τα οποία είναι ο πολεμικός τύπος των MQ-9 με φόρτο οπλισμού έως 10 πυραύλους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις σκέψεις των αξιωματούχων του ΓΕΕΘΑ είναι και η αναβάθμιση των ελληνικών UAV ΠΗΓΑΣΟΣ, σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς.

Μάλιστα, η αναβάθμιση των ΠΗΓΑΣΟΣ, τα οποία κατασκευάζονται στην ΕΑΒ θα φορά στην μετατροπή τους σε αεροσκάφη μάχης (σ.σ. κατά επίγειων στόχων).

Την ίδια ώρα, ο Στρατός Ξηράς «τρέχει», αναφέρει η Real News, το πρόγραμμα προμήθειας τεσσάρων MALE (Medium-altiude-long-endurance unmaned vehicle) UAV από τη Γαλλία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και το εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής UAV ΑΡΧΥΤΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Βayraktar: Σε λίγο θα χαλάνε μυστηριωδώς στο Αιγαίο

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τις δηλώσεις που έκανε ο Βελόπουλος – Υπερδύναμη η Τουρκία

Bayraktar: Κίνηση ματ από την Ελλάδα με οπλισμένα ισραηλινά Heron και ελληνικά ΠΗΓΑΣΟΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά