ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

e-Amyna: 106 αξιωματικοί της Αρμενίας αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

e-Amyna: Στους 106 ανέρχεται ο αριθμός των αξιωματικών της Αρμενίας που αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την περίοδο 1970-2019. «Όλα για τη Νίκη!», αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter το έγκυρο site για στρατιωτικά θέματα e-Amyna. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γραμμή των συνόρων Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν από το απόγευμα της Κυριακής με νεκρούς...
e-Amyna: 106 αξιωματικοί της Αρμενίας αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

e-Amyna: Στους 106 ανέρχεται ο αριθμός των αξιωματικών της Αρμενίας που αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την περίοδο 1970-2019.

«Όλα για τη Νίκη!», αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter το έγκυρο site για στρατιωτικά θέματα e-Amyna.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γραμμή των συνόρων Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν από το απόγευμα της Κυριακής με νεκρούς και τραυματίες και από τις δύο πλευρές, μεταξύ των οποίων και αμάχων.

Η Τουρκία, μέσω του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει την υποστήριξη (σ.σ. ήδη Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν) στο Μπακού, ενώ η Αίγυπτος ανακοίνωσε την στήριξη του Καΐρου στην Αρμενία.

Το Πακιστάν από την άλλη εξέφρασε την υποστήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι Ρώσοι είναι ήδη εδώ και καιρό στο πλευρό της Αρμενίας.

To βράδυ της Κυριακής ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Αθήνας στην Αρμενία.

Οι Αζέροι υποστηρίζουν πως έχουν καταλάβει περιοχές του κατοικούμενου από Αρμένιους Ναγκόρνο – Καραμπάχ (σ.σ. κάποιοι βλέπουν τους Τούρκους πίσω από αυτή την επιθετική ενέργεια), όμως οι Αρμένιοι το αρνούνται.

Μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από κατεστραμμένα αζέρικα στρατιωτικά οχήματα και ελικόπτερο.

Πόλεμος στο Ναγκόρνο – Καραμπαχ μπορεί να βάλει φωτιά στον ρωσικό Καύκασο, με την έντονη μουσουλμανική μειονότητα στην Ρωσία.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά