ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα – Τουρκία: Τον «σκληρό» Ερτσιγιές φέρνουν οι Τούρκοι στις διερευνητικές επαφές

Χωρίς ιδιαίτερα προσδοκίες ξεκινά την Τρίτη στην Αθήνα, ο 64ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα - Τουρκία.
Ελλάδα – Τουρκία: Τον «σκληρό» Ερτσιγιές φέρνουν οι Τούρκοι στις διερευνητικές επαφές

Ελλάδα – Τουρκία: Γνωρίζοντας την άκρως επιθετική και επεκτατική πολιτική της Κυβέρνησης Ερντογάν, η ελληνική πλευρά κρατάει «μικρό καλάθι» αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες που ξεκινούν την Τρίτη (21/2) στην Αθήνα σε επίπεδο διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Μάλιστα οι Τούρκοι δείχνουν «άγριες» προθέσεις με το καλημέρα καθώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φέρνουν και τον «σκληρό» Τσαγατάι Ερτσιγές γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι ο διπλωμάτης που έχει συντάξει τους προκλητικούς και ανιστόρητους χάρτες που έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ, μέσω των οποίων η Τουρκία υποστηρίζει ότι το Καστελόριζο δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα.

Επίσης είναι εκείνος που έχει συντάξει τον χάρτη με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και γενικότερα είναι εκείνος που παρουσιάζει σε όλους τους ξένους πρέσβεις στην Άγκυρα όλες τις ακραίες διεκδικήσεις της χώρας του στο Αιγαίο.




Από την πλευρά της η Αθήνα είναι έτοιμη να απορρίψει κάθε αίτημα για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ένα ακόμη ανυπόστατο αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Παράλληλα όπως λένε οι ειδικοί δύσκολα θα προκύψει κάποια συμφωνία για οικονομική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία, όπως είναι πχ ο τουριμός.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία διεξάγονται σε ένα κλίμα έντασης, εκφράζοντας απαισιοδοξία για επίτευξη κάποιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε κάποιο τομέα.

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι «σκασμένοι» για τις καταγγελίες Μητσοτάκη στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, την ώρα που πάει να γίνει κάποιος διάλογος όπως είπαν.

Οπως επίσης και από τις δηλώσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα ο Νίκος Δένδιας περί νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ελλάδα – Τουρκία: Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ




Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά