ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνικά F-16: Συνοδεύουν ισπανικό F-18 πάνω από τη γέφυρά του Ρίο

Ελληνικά F-16: Συνοδεύουν ισπανικό F-18 πάνω από τη γέφυρά του Ρίο και ρίχνουν το διαδίκτυο σε Ιταλία και Ισπανία με πλάνα από το μαχητικό.
Ελληνικά F-16: Συνοδεύουν ισπανικό F-18 πάνω από τη γέφυρά του Ρίο

Ελληνικά F-16: Συνοδεύουν ισπανικό F-18 πάνω από τη γέφυρά του Ρίο και ρίχνουν το διαδίκτυο.

Το tweet με το βίντεο από το ισπανικό μαχητικό κάνει το γύρο του διαδικτύου σε Ισπανία και Ιταλία.

Το ισπανικό F-18 συμμετέχει στην άσκηση Ηνίοχος 2021.

Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί, αποκάλυψαν την πρόταση – βόμβα που έχουν κάνει στο Πολεμικό Ναυτικό για την ναυπήγηση 6 φρεγατών στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της Navantia προτείνουν την φρεγάτα F-110, την οποία ήδη ναυπηγούν για το δικό τους Πολεμικό Ναυτικό.

Η πρότασή τους περιλαμβάνει, γράφει το enikos.gr, την ναυπήγηση και των τεσσάρων φρεγατών στην Ελευσίνα και δίνουν τις επιλογές ή τα πλοία να φέρουν ευρωπαϊκής προέλευσης οπλικά συστήματα και συστήματα επικοινωνίας ή να είναι παρόμοιες με την έκδοση του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού, που φέρει αμερικανικής προέλευσης οπλικά συστήματα – κυρίως της Lockheed Martin.

Η πρόταση για τις F-110 της ισπανικής Navantia προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης με την εταιρεία ONEX να αναλαμβάνει τη ναυπήγηση ως «πακέτο» με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η ONEX, γράφει στην Καθημερινή ο Βασίλης Νέδος, έχει τα σχέδια των F-110, η πρώτη εκ των οποίων βρίσκεται ήδη υπό ναυπήγηση για το ισπανικό ναυτικό.

Όπως σημειώνεται, σε περίπτωση επιλογής του συγκεκριμένου τύπου, συμμετοχή θα έχουν και οι ΗΠΑ, καθώς τα περισσότερα οπλικά και άλλα συστήματα της F-110 είναι αμερικανικά.

Πρόκειται για τύπο πλοίου πολύ μεγαλύτερο από τις φρεγάτες του Π.Ν., με εκτόπισμα 6.000-7.000 τόνων, διάδοχο της F-100, ενός πολεμικού με τεράστιες αντιαεροπορικές δυνατότητες που παρέχονται από το αμερικανικό σύστημα AEGIS.

Οι Ισπανοί ήρθαν με πρόταση και για πλοία ενδιάμεσης λύσης, δίνοντας 2 φρεγάτες Α3000, τις οποίες επίσης προτείνουν να ναυπηγηθούν εάν το επιθυμεί η Ελλάδα στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Να πούμε πως οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας και ειδικά Τζο Μπάιντεν – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις εξελίσσονται σε survivor για την κουρασμένη τουρκική οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει την αποφασιστικότητα της αμερικανικής ηγεσίας κατά της Ρωσίας, σε αντίθεση με το Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι καιρός η Τουρκία να καταλάβει πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες αφού η βοήθεια των Γερμανών δεν φτάνει για να διατηρήσει τις ισορροπίες υπέρ της Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες:Ισπανική πρόταση βόμβα για έξι φρεγάτες Made in Greece

Φρεγάτες: Ήρθε και η ισπανική πρόταση – Eίναι πολύ καλή λένε άνθρωποι του χώρου

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά