ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Άθλια πρόκληση Γιαϊτζί: «Στην Ελλάδα, σε περίπτωση πολέμου, δεν θα βρουν στρατιώτες να πολεμήσουν»

Ο κύριος εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.
Ελληνοτουρκικά: Άθλια πρόκληση Γιαϊτζί: «Στην Ελλάδα, σε περίπτωση πολέμου, δεν θα βρουν στρατιώτες να πολεμήσουν»

Το… τερμάτισε ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, προβαίνοντας σε πολεμικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο τούρκος ναύαρχος ε.α. και πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ήταν καλεσμένος στον  τηλεοπτικό σταθμό Ulusal Kanal, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα στην Ελλάδα, αν υπάρξει περίπτωση πολέμου, δεν θα μπορούν να βρουν στρατιώτες να πολεμήσουν. Το 2020 θα προσλάμβαναν 1500 άτομα και με το ζόρι βρήκαν 300 άτομα».

Σ’ εμάς όχι 1.500 άλλα 250 χιλιάδες άτομα προσλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτημα ένα εκατομμύριο άτομα» συμπλήρωσε.

«Αν σήμερα, να μη δώσει ο θεός βέβαια, υπάρξουν στην Τουρκία 50 ή 30 ή 40 μάρτυρες, το δικό μας έθνος αυτό θα το αντιμετωπίσει με σιωπή, υπομονή και σταθερότητα, ενώ οι μάνες και οι πατεράδες θα πούνε “Να είναι καλά η πατρίδα”» τόνισε.

«Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας, μόλις υπάρξει ένας στην Ελλάδα θα γίνει χαμός, θα γίνει χαμός στην Ελλάδα» είπε.

Και κατέληξε: «Η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα χωρίς καν να πολεμήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Χωρίς να πολεμήσει την γονατίζει».

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

Οι Αμερικανοί τίναξαν την παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα στον αέρα

«Η εμπλοκή των ΗΠΑ μέσω της Chevron συνιστά έμμεση επιβεβαίωση ότι η αμερικανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη λογική της τουρκολιβυκής χάραξης».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Αντίδραση της Τουρκίας για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί καθώς εμπλέκονται οι Αμερικάνοι

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι κινήσεις της Ελλάδας στην περιοχή «αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τουρκικά μέσα μιλούν για ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με τον πατσά και την UNESCO, με τη συζήτηση να φουντώνει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις ενεργειακές εξελίξεις και προειδοποιεί για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά