ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων – Νέες υπερπτήσεις drones πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας - Νέες υπερπτήσεις UAV στον ελληνικό εναέριο χώρο!
Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων – Νέες υπερπτήσεις drones πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα

Την προκλητική τους στάση στα ελληνοτουρκικά θέματα επιδεικνύουν για μια ακόμη φορά στην Τουρκία, με τρεις νέες υπερπτήσεις drones πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα να πραγματοποιούνται το Σάββατο.

Μετά τις σκέψεις του Ερντογάν για να αλλάξει πορεία το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», η γειτονική χώρα συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα και στο αέρα.

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων – Νέες υπερπτήσεις drones πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, μη επανδρωμένο τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τα Λέβιθα στα 19.000 πόδια.

Οι υπερπτήσεις όμως των drones συνεχίστηκαν λίγες ώρες αργότερα, όταν στις 09:24 σήμερα το πρωί, δεύτερο τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κανδελιούσσα στα 29.000 πόδια.

Η Ελλάδα ενήργησε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες  και αφού πρώτα αναγνώρισε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τούρκων, τα αναχαίτισε ως όφειλε.

Με αυτόν τον τρόπο, η Άγκυρα διατηρεί την πάγια τακτική της και προκαλεί με κάθε τρόπο την Αθήνα, αναζητώντας με νύχια και με δόντια να δημιουργήσει θέμα.. από το πουθενά.

Θυμίζουμε πως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, ο Ερντογάν αναμένεται να αυξήσει την προκλητικότητα και μάλιστα ίσως δημιουργήσει θερμό επεισόδιο είτε στον Έβρο, είτε σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά καθώς δείχνει να είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένταση με την Ελλάδα ενόψει και των εκλογών στη γειτονική χώρα.

Ο Ερντογάν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα συνεχίσει αυτή την εργαλειοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Ο τούρκος πρόεδρος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει και να κερδίσει εκ νέου ένα μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων του που βλέποντας την αξία της τουρκικής λίρας να κατρακυλάει έχουν αλλάξει… στρατόπεδο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει τη συντριβή στις εκλογές να έρχεται κάτι που μαρτυρούν και τα τελευταία αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με αποτέλεσμα να ψάχνει με αγωνία μια ανάσα μέσω των κινήσεων του στο Αιγαίο.




Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αποεπένδυση ή αυτοπαραίτηση; Το «ρίσκο» με την Τουρκία και ο λογαριασμός που έρχεται

Αποεπένδυση ή αυτοπαραίτηση; Το «ρίσκο» με την Τουρκία και ο λογαριασμός που έρχεται

Κι ενώ η Άγκυρα επενδύει διαρκώς στον στόλο της, αγοράζει drones, φρεγάτες, κορβέτες, αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έφτιαξαν τζαμί στη Γαλλία και το ονόμασαν Αγιά Σοφιά; Κριντζ

Οι Τούρκοι έφτιαξαν τζαμί στη Γαλλία και το ονόμασαν Αγιά Σοφιά; Κριντζ

Η αντιγραφή του ονόματος που δείχνει περισσότερο πολιτισμική σύγχυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: «Λεωνίδας 300» και «Al Tariq»: Το ελληνικό αποτύπωμα στην αιχμή της άμυνας

«Λεωνίδας 300» και «Al Tariq»: Το ελληνικό αποτύπωμα στην αιχμή της άμυνας

Η παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς αμυντικές εκθέσεις δεν είναι απλή επίδειξη δύναμης — είναι ξεκάθαρο μήνυμα τεχνολογικής ετοιμότητας. Από τον εξελιγμένο «Λεωνίδα 300» της EODH μέχρι το σύστημα υψηλής ακρίβειας Al Tariq

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι νέες ελληνικές «ασπίδες» του Αιγαίου: MI13, RAM και φρεγάτες FDI στα χέρια μας!

Οι νέες ελληνικές «ασπίδες» του Αιγαίου: MI13, RAM και φρεγάτες FDI στα χέρια μας!

Σε φάση πλήρους ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται η Ελλάδα, με νέα συστήματα που προκαλούν ανατριχίλα στην Άγκυρα. Από τα εκσυγχρονισμένα MI13, μέχρι τις υπερσύγχρονες φρεγάτες FDI και το αντιπυραυλικό RAM, η χώρα μας χτίζει ατσάλινο τείχος στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες για τα μάτια του κόσμου: Επιχείρηση εντυπώσεων ανοιχτά της Λιβύης

Φρεγάτες για τα μάτια του κόσμου: Επιχείρηση εντυπώσεων ανοιχτά της Λιβύης

Αντί να μιλούν για πραγματική αποτροπή και φύλαξη συνόρων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα νησιά μας δεν πέφτουν – Η ΑΣΔΕΝ θωρακίζει το Αιγαίο με νέα μέσα και ανασύνταξη δυνάμεων

Τα νησιά μας δεν πέφτουν – Η ΑΣΔΕΝ θωρακίζει το Αιγαίο με νέα μέσα και ανασύνταξη δυνάμεων

Η ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ και η πλήρης αναδιοργάνωση των δυνάμεων στο Αιγαίο δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ούτε σπιθαμή ελληνικού εδάφους απροστάτευτη. Με φόντο τις απειλές της Άγκυρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις περνούν στην αντεπίθεση με στοχευμένες κινήσεις.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αναθεώρηση δόγματος: Τροχοφόρα στα νησιά – Τα άρματα μάχης αποσύρονται σιωπηλά

Αναθεώρηση δόγματος: Τροχοφόρα στα νησιά – Τα άρματα μάχης αποσύρονται σιωπηλά

Η μετατόπιση από τα ερπυστριοφόρα στα τροχοφόρα οχήματα στα νησιά του Αιγαίου σηματοδοτεί μια κρίσιμη αλλαγή στη στρατηγική άμυνας. Το νέο δόγμα βασίζεται στην ευκινησία, την ταχύτητα και το χαμηλότερο κόστος, με την απειλή απόβασης να αντιμετωπίζεται πλέον διαφορετικά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ΑΣΔΕΝ στα νησιά: Θωρακίζοντας την πρώτη γραμμή με BMP-1, ΤΟΜΠ και πυραυλικά συστήματα

Η ΑΣΔΕΝ στα νησιά: Θωρακίζοντας την πρώτη γραμμή με BMP-1, ΤΟΜΠ και πυραυλικά συστήματα

Η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας στο Αιγαίο ενισχύεται με νέα αμυντικά δόγματα και επαναξιολόγηση των τεθωρακισμένων μονάδων στα νησιά. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα BMP-1 με πυροβόλο Zu-23, τα ΤΟΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, και οι ρουκετοβόλοι RM-70.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στην ΑΣΔΕΝ: Αξιολόγηση στο πεδίο και προτάσεις για το μέλλον

Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στην ΑΣΔΕΝ: Αξιολόγηση στο πεδίο και προτάσεις για το μέλλον

Η επιχειρησιακή παρουσία αρμάτων και τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού στα νησιά αποτελεί κρίσιμο ζήτημα. Είναι χρήσιμα στο Αιγαίο ή πρέπει να αντικατασταθούν από νέα, ευέλικτα μέσα μάχης;

Ελληνοτουρκικά