ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ένα βήμα πιο κοντά στο ελληνικό drone που τρέλανε τους Ισραηλινούς

Ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό stealth drone LOTUS βρίσκεται η χώρα μας καθώς έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Ελληνοτουρκικά: Ένα βήμα πιο κοντά στο ελληνικό drone που τρέλανε τους Ισραηλινούς

Ελληνοτουρκικά: Ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό stealth drone LOTUS βρίσκεται η χώρα μας καθώς έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ελληνοτουρκικά: Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκεται η χώρα μας.

Κι αυτό γιατί χθες (5/7) έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων για το μη-επανδρωμένου σύστημα LOTUS και το σύστημα SMOTANET μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Intracom Defense (IDE), συντονιστή των αντίστοιχων κοινοπραξιών των δύο έργων.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων), κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το LOTUS – LOW Observable Tactical Unmanned System χρησιμοποιεί μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως:

Στελθ ιδιότητες
Ανεξάρτητες λειτουργικές δυνατότητες
Αξιοπλοΐα και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ
Αξιόπιστες επικοινωνίες
Εκτεταμένη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Κυβερνο-ασφάλεια και δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετων αποστολών

Το LOTUS θα βασίζεται σε προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στα drones HCUAV (σ.σ. έχει ήδη δοκιμαστεί με πτήση) και DELAER(σ.σ. αναμένεται να πραγματοποιήσει πτήσεις φέτος).

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα κράτη μέλη (Κύπρο, Ισπανία, Ολλανδία), παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει τη βιομηχανική ικανότητα της χώρας να αναπτύξει υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

«Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων LOTUS και SMOTANET με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους. Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους», σημείωσε για το πρόγραμμα ο Γεώργιος Τρουλλινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο παρά τις Διενθείς «σφαλιάρες»

Ελληνοτουρκικά: Τρέλα για το πρώτο Rafale στα ελληνικά χρώματα

Survivor τελικός: Η Ελευθερία Ελευθερίου ξεκαθαρίζει την θέση της – Ράπισμα σε Τριαντάφυλλο (video)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά