ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!

Η συμφωνία της Τουρκίας και των ΗΠΑ, πρέπει να ανησυχούν στην Ελλάδα;
Ελληνοτουρκικά: Ενθουσιασμός στην Τουρκία για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ!

Ελληνοτουρκικά: Μία συμφωνία έγινε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, η Αμερική δέχτηκε να πουλήσει ένα νέο σύστημα επικοινωνίας των F-16, που αποτελεί βασικό κομμάτι για τον εκσυγχρονισμό που θέλει να πετύχει.

Τις ειδήσεις μεταφέρει ο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, που τονίζει ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ανέφερε:

«Έχουμε μια είδηση της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο πως δίνει την έγκριση του για την παραχώρηση των κιτ εκσυγχρονισμού των F-16. Το σύστημα εκσυγχρονισμού  αφορά το Link-16 το οποίο είναι το ραδιοδίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών. Με την απόφαση αυτή θα ενημερωθεί το Κογκρέσο και θα εγκριθεί. Αν εντός 15 ημερών δεν υπάρξει κάποια ένταση στο Κογκρέσο, τότε θα επισημοποιηθεί η πώληση».

Από κει και πέρα, έχουμε το  τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global που σημειώνει: «Ξέρουμε πως ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως υποστηρίζει την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Τουρκία.

Αλλά τα ελληνικά και το αρμένικα λόμπι προσπαθούσαν να εμποδίσουν αυτή την προσπάθεια και για αυτό υπήρχε η πληροφορία πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μετέφερε αυτό το αίτημα στο Κογκρέσο. Μια λεπτομέρεια που ήρθε τώρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να ενημερώσει το Κογκρέσο πως εγκρίνει την πώληση των συστημάτων Link-16 που αφορά τις  επικοινωνίες και τη μετάδοση δεδομένων των F-16».

Σίγουρα αυτή η συμφωνία έχει φέρει αισιοδοξία στην Τουρκία και για το θέμα των πολεμικών αεροσκαφών, το οποίο έχει… παγώσει εδώ και καιρό.

Πηγή: geostratigika.gr

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά