ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Επίσπευση παράδοσης των Rafale ζητά ο Α/ΓΕΕΘΑ!

Τη στιγμή, που διανύουμε μία περίοδο ακραίων εντάσεων με την Άγκυρα, το θέμα της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις του πολυετούς «παγώματος» εξοπλισμών που έφερε η οικονομική κρίση, επανεξοπλίζονται, με την Γαλλία να ενισχύει την άμυνα της χώρας. Όπως σας έχει αναφέρει το...
Ελληνοτουρκικά: Επίσπευση παράδοσης των Rafale ζητά ο Α/ΓΕΕΘΑ!

Τη στιγμή, που διανύουμε μία περίοδο ακραίων εντάσεων με την Άγκυρα, το θέμα της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις του πολυετούς «παγώματος» εξοπλισμών που έφερε η οικονομική κρίση, επανεξοπλίζονται, με την Γαλλία να ενισχύει την άμυνα της χώρας. Όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η προσθήκη των Rafale αλλάζει άρδην τα δεδομένα υπέρ της Ελληνικής ΠΑ, όπου μαζί με τα F-16 και τα Mirage θα έχουμε την απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!

Τα γαλλικά μαχητικά θα θέσουν σημαντικό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει εναέρια υπεροχή στο Αιγαίο Πέλαγος ή σε τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικά με τους πυραύλους Meteor και Scalp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Μεγάλη νίκη, «διαλύσαμε» τουρκικό υποβρύχιο έξω από την Κω!

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος Meteor έχει τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος. Με τους πυραύλους αυτούς θα μπορούν να προσβληθούν επίγειοι στόχοι, στρατηγικής σημασίας σε μεγάλο βάθος εντός του τουρκικού εδάφους έως την Άγκυρα.

Tι αναφέρουν οι πληροφορίες

Να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και να επισπεύσει την παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων Rafale μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στοχεύει το Ελληνικό επιτελείο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να ζητά από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων επίσπευση των διαδικασιών.

Στόχος είναι ακόμα και μέσα στην Άνοιξη οι Γάλλοι να παραδώσουν τις πρώτες «ριπές» στην Πολεμική μας Αεροπορία, έστω ακόμα και ένα ζευγάρι από τα έξι πρώτα μεταχειρισμένα Rafale ώστε σταδιακά έως το καλοκαίρι να φτάσουν και τα υπόλοιπα στην Τανάγρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης, αναφέρει το newpost.gr.

Εγχείρημα όχι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά όχι και ακατόρθωτο όπως αναφέρουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, σε αυξημένη επαγρύπνηση

Την ίδια ώρα, το υπ. Αμυνας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, βρίσκονται επί ποδός.

Οπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Προς επίρρωσιν τούτου, το οπτικό υλικό από τις δραστηριότητες των ΕΔ στο Αιγαίο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνει τη Navtex για το Oruc Reis η Άγκυρα – Δυτικότερα μέχρι τις 4 Νοεμβρίου το ερευνητικό

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά