ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά – Γαλλικός Στρατός: Εφιαλτικά σενάρια στη Μεσόγειο με ταραξία την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Ο γαλλικός στρατός κάλεσε τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να φανταστούν τις πιθανές συγκρούσεις του αύριο. Η παρουσίαση της πρώτης ομάδας έγινε σήμερα Πέμπτη
Ελληνοτουρκικά – Γαλλικός Στρατός: Εφιαλτικά σενάρια στη Μεσόγειο με ταραξία την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Το γαλλικό ΥΠΑΜ παρουσίασε εφιαλτικά σενάρια στη Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια με ταραξία την Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Ο γαλλικός στρατός κάλεσε τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να φανταστούν τις πιθανές συγκρούσεις του αύριο. Η παρουσίαση της πρώτης ομάδας έγινε σήμερα Πέμπτη στο Φόρουμ Ψηφιακής Άμυνας, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Γαλλικό Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο γαλλικός στρατός κάλεσε τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να φανταστούν τις πιθανές συγκρούσεις του αύριο. Στόχος είναι η καλύτερη προετοιμασία για όσα πιθανώς έρχονται στο μέλλον. Η ομάδα, που ονομάζεται «κόκκινη ομάδα», παρουσίασε σήμερα το απόγευμα την πρώτη της δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Η αλαζονεία του δημιουργεί αντιτουρκικές συμμαχίες που τον τρομάζουν

Το πρώτο σενάριο με την επωνυμία Barbaresques 3.0. Είναι ένας εφιάλτης. Προβλέπει προσάρτηση νησιών στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, Βαλκανοποίηση κρατών γύρω από τη Μεσόγειο με τον κατακερματισμό των υπαρχόντων κρατών, παραστρατιωτικές ομάδες, πειρατεία, drones και ιδιωτικοί στρατοί είναι μεριά από τα σημεία που έγιναν γνωστά.

Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η πειρατεία με την εμφάνιση νέας γενιάς πειρατών, με αυτόνομα νέα φονικά όπλα. Κυβερνοπόλεμος με παραβιάσεις δεδομένων πλοίων και νευρωνικές διασυνδέσεις.

Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τον στρατό να βγει από το κουτί και να σκεφτεί διαφορετικά, εξηγεί ο Emmanuel Chiva, επικεφαλής του γαλλικού Οργανισμού Καινοτομίας Άμυνας.

«Δεν είναι gadget. Ο στόχος μας είναι να εκπλαγούμε, να αμφισβητούμε. Περιμένουμε από τους συγγραφείς να εφεύρουν για εμάς κοινωνίες που δεν θα είχαμε σκεφτεί, μοντέλα στρατών που μας εκπλήσσουν και όπλα που δεν υπάρχουν ακόμη. Εναπόκειται σε εμάς να οργανώσουμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μελλοντικές απειλές».

Ο στόχος της επιχείρησης είναι, μακροπρόθεσμα, να είναι σε θέση να προστατεύσει καλύτερα τη Γαλλία και τον πληθυσμό της. Ορισμένα σενάρια θα ταξινομηθούν ακόμη και ως εμπιστευτικά της άμυνας, ώστε να μην δώσουν ιδέες σε πιθανούς μελλοντικούς εχθρούς.

Πηγή: armyvoice.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά