ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν αλάτι στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Petroleum Corporation ανέφερε για τουρκικές έρευνες «σε βαθύτερους στόχους για υποδομές αλατιού».
Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν αλάτι στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν αλάτι στην Ανατολική Μεσόγειο και γιατί δηλώνουν σίγουροι ότι θα βρουν πολύ φυσικό αέριο.

Ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, Γενικός Διευθυντής της Turkish Petroleum Corporation, ανέφερε σστο Turkey Energy Summit, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο Abdulhamid Han είναι έτοιμο για νέα αποστολή στη Μεσόγειο.

«Συνεχίστε την εξερεύνηση σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Νεσέ Καρανφίλ της Hürriyet, ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί «βήμα-βήμα, πού και τι θα κάνουμε εβδομάδα με την εβδομάδα».

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζονται για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι – Γιατί ψάχνουν για αλάτι

Ο νέος τόπος εργασιών «σχεδιάζεται να είναι στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Τούρκος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Petroleum Corporation ανέφερε για τουρκικές έρευνες «σε βαθύτερους στόχους για υποδομές αλατιού».

«Θέλουμε να κατανοήσουμε πρώτα τις δυνατότητες των δομών που φέρουν αλάτι», είπε.

Το αλάτι μπορεί να βρεθεί ως στρώμα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς «μπορεί να υπάρχει αέριο ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα αλατιού», γράφει το cnnturk.com.

Την ίδια ώρα, μια ιδιαίτερη κατάσταση έχει διαπιστωθεί πως έχει δημιουργηθεί στον Έβρο και το Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι έχουν στην κυριολεξία αδειάσει τις συγκεκριμένες περιοχές από στρατεύματα.

Ο λόγος της συγκεκριμένης τουρκικής κίνησης, κρίνεται πως είναι η μεταφορά των συγκεκριμένων δυνάμεων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο ε.α. Λάζαρο Καμπουρίδη, για να μπορέσει η Τουρκία να αντιπαρέλθει στις ανάγκες των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στο Ιράκ και κυρίως στη Συρία, «μαζεύει τους καλύτερους σχηματισμούς και από την Θράκη και από το Αιγαίο και τους χρησιμοποιεί εκεί (σ.σ. Συρία).

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Άντρας πλήρωνε γυναίκες για τις δένει και να τις δέρνει στις πατούσες

Ελληνοτουρκικά: Ανεβάζει ξανά την ένταση ο Ερντογάν – Βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Μεσόγειο!

Διαβάστε περισσότερα ελληνοτουρκικά στο geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν αλάτι στην Ανατολική Μεσόγειο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.