ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια!

Μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΠ) έστησαν ολόκληρη επιχείρηση την Πέμπτη, ανήμερα της τουρκικής Εθνικής Εορτής, προκειμένου ν’ απλώσουν τεράστια τουρκική σημαία στη νησίδα Μπουγιούκ Κιρεμίτ που βρίσκεται απέναντι από τις βραχονησίδες Ίμια. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος Οσμάν Γκιοκμέν, ο οποίος...
Ελληνοτουρκικά: Ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια!

Μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΠ) έστησαν ολόκληρη επιχείρηση την Πέμπτη, ανήμερα της τουρκικής Εθνικής Εορτής, προκειμένου ν’ απλώσουν τεράστια τουρκική σημαία στη νησίδα Μπουγιούκ Κιρεμίτ που βρίσκεται απέναντι από τις βραχονησίδες Ίμια.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος Οσμάν Γκιοκμέν, ο οποίος συντόνισε όλες τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος απέναντι από τα Ίμια, που πραγματοποιήθηκε μ’ αφορμή την 97η επέτειο ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και ως «απάντηση» στη μεγάλη ζωγραφισμένη ελληνική σημαία, που υπάρχει στη νησίδα Καλόλιμνος.

«Στην 97η επέτειο της Γιορτής της Δημοκρατίας μας, δίπλα στον αγώνα μας για την «Γαλάζια Πατρίδα» προσθέσαμε και την αδερφοσύνη μας με το Αζερμπαϊτζάν. Υπό την ηγεσία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως οργάνωση Μπόντρουμ του κόμματος ΑΚΡ με τιμή και περηφάνια δηλώνουμε αλύγιστοι φρουροί της πατρίδας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Γιοκμέν.

Ολόκληρη η επιχείρηση καταγράφηκε σ’ ένα χολυγουντιανού τύπου βίντεο, που δείχνει όλες τις ετοιμασίες έως το άνοιγμα της τεράστιας τουρκικής σημαίας στο Μπουγιούκ Κιρεμίτ, ανοιχτά της περιοχής Γιαλικαβάκ, ακριβώς 600 μ. από τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί με τις σημαίες της Τουρκίας, τα μέλη του AKP κρατούσαν στα χέρια τους και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η τεράστια τουρκική σημαία διακρινόταν ακόμη και από τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε ακόμα

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνει Γκαρσία-Αλλάζει το σύστημα άμεσα ο Πάμπλο!

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Παρασκευή ο Μητσοτάκης – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Βάλαμε μάσκα μέχρι και στο φόρο τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Τεντώθηκε όσο μπορούσε, αλλά…

Όλες οι ειδήσεις στο Sportime σήμερα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά