ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Κολύμπησαν την απόσταση έως το Καστελόριζο οι Τούρκοι

Οπως είχε... απειλήσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Ελληνοτουρκικά: Κολύμπησαν την απόσταση έως το Καστελόριζο οι Τούρκοι

Ελληνοτουρκικά: Κολύμπησαν την απόσταση έως το Καστελόριζο οι Τούρκοι και πήραν τα πτυχία τους, όπως είχε… απειλήσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ είχε προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα του 2021, όταν σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως η απόσταση του Καστελόριζου από τα παράλια της Τουρκίας μπορεί εύκολα να καλυφθεί από τους Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι και κολυμπούν την απόσταση των 1.950 μέτρων για να πάρουν τα πτυχία τους.

Την Δευτέρα δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι και κολύμπησαν τα 2.000 μέτρα που απαιτείται για να περάσουν στις εξετάσεις τους.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας μάλιστα συμπεριέλαβε το φωτογραφικό υλικό από τον κολυμβητικό διαγωνισμό στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Χουλουσί Ακάρ στην απόσταση των 1.950 μέτρων του Καστελόριζου από τις ακτές της Τουρκίας, λίγες μέρες πριν οι Τούρκοι κολυμπήσουν την απόσταση αυτή.

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε φωτογραφηθεί με φόντο τα τουρκικά αποβατικά, λίγα χλμ μακριά από τα ελληνικά νησιά, για τα οποία η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίησή τους.

Ίσως από λάθος, ίσως για να περάσει άλλο ένα μήνυμα, η φωτογραφία με τα τουρκικά αποβατικά επίσης δημοσιοποιήθηκε στο Twitter του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Η Ελλάδα έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα με τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τα εξοπλιστικά προγράμμα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Τουρκία γνωρίζει πως σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει ανοίξει την ψαλίδα από την Τουρκία, αφού Rafale, Belharra και Spike NLOS δεν μπορούν να ανταγωνιστούν από την Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η Ελλάδα παίρνει κορβέτες μόλις 11 μέτρα μικρότερες από τις Belharra;

Eλληνοτουρκικά: Τα ελληνικά F-16 Viper σαν να έχεις άλλα 80 Rafale

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ο εκτοξευτής BRU-61/A μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βόμβες ταυτόχρονα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά