ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο

Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι το γνωστό - Τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν στο kill.
Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι το γνωστό – Τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν σε κατάσταση kill.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά για το newpost.gr, ένα ζεύγος Mirage 2000-5 ήταν οι πρωταγωνιστές στις σκληρές αερομαχίες με τουρκικά F-16 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να δοκιμάσουν τα ελληνικά Mirage και έφαγαν τα… μούτρα τους.

Τα ελληνικα Mirage είναι πλέον φουλ επιχειρησιακά αφού ξεπεράστηκε η έλλειψη ανταλλακτικών, με το ένα μετά το άλλο Mirage 2000-5 να επιστρέφουν στο Readiness.

Τα Mirage 2000-5 προετοιμάζουν κατά κάποιο τρόπο τους Τούρκους για το τι θα ακολουθήσει με τα Rafale, τα οποία η γερασμένη τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Οι Τούρκοι έχουν… καεί από τα Rafale, τα οποία διέλυσαν τουρκική βάση στην Λιβύη, χωρίς η τουρκική αεράμυνα να καταφέρει να αντιδράσει.

Η προβληματική τουρκική αεράμυνα, και με τους ρωσικούς S-400 στις τουρκικές αποθήκες λόγω απαγόρευσης χρήσης από τις ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα Rafale και το βίντεο αυτό θυμίζει στους Τούρκους τις δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών.

Για την ώρα η Τουρκία προσπαθεί να… μάθει τα μυστικά των Rafale από το Κατάρ, με το οποίο η Άγκυρα συμφώνησε την εγκατάσταση 36 καταριανών Rafale στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά των Rafale, πριν τα αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια, το Παρίσι δεν έχει ακόμα δώσει το ΟΚ στο Κατάρ να εγκαταστήσει τα Rafale του στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Philoctetes: Γαλλικό τεθωρακισμένο για τον Ελληνικό Στρατό;

Τουρκία: Γελάνε οι Τούρκοι με τα τουρκικά πυροσβεστικά – Δείτε με τι σβήνουν τις φωτιές

Ελληνοτουρκικά: Κόμπλεξ Τσαβούσογλου με τον Δένδια – Μόνο σε αυτόν που του ευχήθηκε πρώτος δεν απάντησε «ευχαριστώ»

Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά