ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νύχτα μέρα… γλεντάει τους Τούρκους ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ!

Ελληνοτουρκικά: Στην πρώτη γραμμή αποτροπής την νύχτα με τους φρουρούς του Αιγαίου, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος και το πρωί ξημέρωσε στη Ρόδο.
Ελληνοτουρκικά: Νύχτα μέρα… γλεντάει τους Τούρκους ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ!

Ελληνοτουρκικά: Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ δίνει απαντήσεις στις… ορέξεις των Τούρκων, οι οποίοι ζητούν αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών όλο και πιο έντονα.

Ελληνοτουρκικά: Στην πρώτη γραμμή αποτροπής την νύχτα με τους φρουρούς του Αιγαίου, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος και το πρωί ξημέρωσε στη Ρόδο. Το μέρος που κοιμήθηκε ακριβώς δεν το μάθαμε… Αν τελικά κοιμήθηκε, αφού ούτε τη Στολή εκστρατείας δεν άλλαξε!

Πάντως στη νήσο Ρόδο οι εντυπώσεις ήταν άριστες, όπως έγραψε ο ίδιος… Με την κεντρική απεικόνιση του θυρεού να είναι η δυναμική φιγούρα της Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Ρ-268) στο Λιμάνι και εν πλω με μεγίστη ταχύτητα.

Η Ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, σύμβολο της αποστολής της να προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο. Αλλά αποκόμισε άριστες εντυπώσεις και από τα πληρώματα της Αεροπορίας Στρατού που Οργώνουν τούτες τις ημέρες το Αιγαίο..

Πηγή: veteranos.gr

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησαν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο οι Τούρκοι με τους Αμερικάνους για τους S-400;

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι ΗΠΑ και η Τουρκία ξεκίνησαν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για τους ρωσικούς S-400 που αγόρασε η Άγκυρα και τα F-35.

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτο! Με ελληνικό πύραυλο θέλει να ρίξει τα ελληνικά F-16 η Τουρκία

Mάλιστα, σύμφωνα με τους Τούρκους, οι συζητήσεις ξεκίνησαν μετά από πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι Τούρκοι προσπαθούν να ακυρώσουν την όποια προμήθεια F-35 στην Αθήνα, κερδίζοντας χρόνο και… παίζοντας το χαρτί του «καλού παιδιού» στις ΗΠΑ.

Βέβαια η συγκεκριμένη συμπεριφορά, προφανώς και δεν ικανοποιεί την Μόσχα, που αντιλαμβάνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το παίζει σε… διπλό ταμπλό.

Οι Ρώσοι έχουν ήδη κλειδώσει μία φορά τους S-400, όταν Τούρκοι τεχνικοί προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον κώδικα του ρωσικού αντιαεροπορικού.

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τους Τούρκους να μην προβούν σε καμία τέτοια ενέργεια.

Ελληνικά υποβρύχια: Ναρκοθετούν το Καστελόριζο και την Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι;

Η επιμονή της Άγκυρας να έχει πρόσβαση στον κώδικα των αμερικανικών Patriot οδήγησε τις ΗΠΑ στην ακύρωση της προμήθειας των συγκεκριμένων πυραύλων, μία εξέλιξη που οδήγησε την Τουρκία στην αγορά των ρωσικών S-400, αφού η τουρκική αεράμυνα είναι χαμηλού επιπέδου, με περιορισμένες δυνατότητες λίγων δεκάδων χλμ.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά