ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογαν παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Οι αναφορές για τη Σμύρνη

«Φωτιά» στα Ελληνοτουρκικά θέλει να βάλει για ακόμη μια φορά ο Ερντογάν που παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με αναφορές για τη Σμύρνη.
Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογαν παλεύει να στήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Οι αναφορές για τη Σμύρνη

Ελληνοτουρκικά: Την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία, μέσω του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που φαίνεται πως επιθυμεί με νύχια και με δόντια να στήσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αντιλαμβανόμενη την δυναμική που έδωσε στην Ελλάδα η συμφωνία με την Γαλλία και η απόκτηση των Belharra που τους έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη, οι Τούρκοι βρίσκονται σε σύγχυση γεγονός που τους οδηγεί για ακόμη μια φορά στα άκρα, εκτοξεύοντας απειλές προς την χώρα μας ακόμη και για πόλεμο.

Κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς από τις δηλώσεις του απόστρατου ναυάρχου Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ  είπε πως «Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στη Σμύρνη στις 15/5/1919»!

Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος χαρακτήρισε την Ελλάδας ως αδαή καθώς όπως δήλωσε με απειλητικό ύφος ακόμη και οι ΗΠΑ να σταθούν απέναντι από την Τουρκία θα αντισταθεί και θα υπερασπιστεί κάθε της δικαίωμα.

Η Τουρκία όμως δεν δείχνει να μένει εκεί καθώς έχει φροντίσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ομολογουμένως περίεργο σκηνικό πάνω από το Αιγαίο, με τις πτήσεις και τις παραβιάσεις των Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως χθες, Τετάρτη (20/10) περίπου 10 μαχητικά των Τούρκων προχώρησαν σε 22 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, με τις μάλιστα εξ αυτών να φτάνουν πάνω από Ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς οι κινήσεις της σε διπλωματικό επίπεδο φαίνεται πως έχουν στείλει τους γείτονες στα «σχοινιά», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η χώρα μας δεν αστειεύεται και προπάντων δεν υποκύπτει στο  «βρώμικο» παιχνίδι που επιθυμεί να παίξει και πάλι ο Ερντογάν.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά