ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά – Πέτσας: «Το τραβάει επικίνδυνα στα άκρα η Άγκυρα!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισήμανε πως η Ελλάδα θα θέσει αύριο Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το θέμα της τούρκικης παραβατικότητας και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, χαρακτηρίζοντας σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πέτσας «έπεσε πολύ στενός ο κορσές...
Ελληνοτουρκικά – Πέτσας: «Το τραβάει επικίνδυνα στα άκρα η Άγκυρα!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισήμανε πως η Ελλάδα θα θέσει αύριο Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το θέμα της τούρκικης παραβατικότητας και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, χαρακτηρίζοντας σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πέτσας «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει».

Δεν σχολίασε τις δηλώσεις Ντονμέζ

Αρνήθηκε πάντως, να σχολιάσει την δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ότι το ερευνητικό σκάφος έφτασε χθες στο σημείο των ερευνών και σήμερα αρχίζει έρευνες.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τουρκία: Θέμα το ρεπορτάζ του Sportime για τους Έλληνες κυνηγούς drone T-6A

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα… Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται.

Επίσης ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και τίποτα άλλο.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό»

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό, διευκρίνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η πρώτη πηγή ανησυχίας είναι οι χώροι εργασίας» τόνισε. «Ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα υγείας με ΜΕΘ γιατί θα πιεστεί» σχολίασε ο κ. Πέτσας.

«Η Ιστορία θα κρίνει ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει με τη Χρυσή Αυγή»

Όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι έχει κρίνει η ιστορία ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της ΧΑ και ποιος ήταν σταθερά απέναντι…

Παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε αιχμηρό τόνο: «Το 2015 κάποιοι πήγαν μαζί στο δημοψήφισμα παρωδία».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά