ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής!

Για τις κυρώσεις που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της χώρας του μίλησε ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ
Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής!

Ελληνοτουρκικά: Το θράσος της Τουρκίας κατά της Ελλάδας δεν έχει όρια και εκφράζεται από τον Ερντογάν, μέχρι τον τελευταίο πολιτικό της χώρας. Όλοι μαζί ενωμένοι κατά της χώρας μας.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του προέδρου της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ να αναφερθεί στις κυρώσεις που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της χώρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Τραμπ κατά της Τουρκίας: «Ο Ερντογάν υπονομεύει τη μάχη κατά του ISIS»

O Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σεντόπ μίλησε για τις κυρώσεις που προτίθεται να επιβάλλει η ΕΕ, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος ανέφερε πως πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες θα είναι ουδέτερες στο ζήτημα προκειμένου να «προωθήσουν τον διάλογο και τη συνεργασία».

«Ενώ η στάση της ΕΕ δεν εξυπηρετεί τον καλό σκοπό, δεν αναμένω ακόμη από την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας… Σε περίπτωση που η ΕΕ υποχωρήσει στον εκβιασμό από τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους και επιλέξει μια τέτοια πολιτική έναντι της Τουρκίας, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει αδρανής και θα δεχτεί τις κυρώσεις χωρίς επιπτώσεις. Η Τουρκία διαθέτει τα εργαλεία και τα μέσα για να αντιστρέψει οποιαδήποτε πολιτική που μπορεί να υιοθετήσει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο Σεντόπ.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου επανέλαβε επίσης ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας στην περιοχή είναι σύμφωνη με τις αρχές του δικαίου και της δικαιοσύνης.

«Εκτός από την διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της, η Τουρκία βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για μια δίκαιη κατανομή και ίση κατανομή των πόρων για όλους τους ενδιαφερόμενους. Από την άλλη πλευρά, οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί της Ελλάδας προσπαθούν να περιορίσουν την Τουρκία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στα χωρικά της ύδατα. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να το αποδεχτεί», πρόσθεσε ο Σεντόπ.

«Η Τουρκία δεν θα παρέμβει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εκτός εάν παρέμβουν τρίτα μέρη»

Ερωτηθείς εάν το τουρκικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν εάν το προτείνει η κυβέρνηση, ο Σεντόπ απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί μια τέτοια πρόταση εφόσον τρίτοι δεν εμπλακούν σε αυτή τη σύγκρουση αγνοώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που επιβεβαιώνουν την κατάληψη των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις».

Ταυτόχρονα, ο Σεντόπ ανέφερε το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών να «χρησιμοποιήσει το εγγενές δικαίωμα αυτοάμυνας του … το οποίο επιτρέπει συλλογικές προσπάθειες στο ζήτημα αυτό».

«Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτημα από το Αζερμπαϊτζάν σε αυτό το πλαίσιο, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί δεόντως τόσο από την Προεδρία όσο και από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, η υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν είναι αμετάβλητη. Δηλώνουμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα, με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου.

Ο Σεντόπ κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «σταθεί δίπλα στην πλευρά που έχει δίκιο, όπως κάνει η Τουρκία».

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία αυτού του μεγέθους ενώ ο πυρήνας της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής θα είναι οι τέσσερις ελληνικές Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών προτάσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Mήπως λοιπόν η Ελλάδα βιάστηκε να επιλέξει τις γαλλικές FDI και θα μπορούσε να πάρει τις νέες FREMM (οι 2+2 από την Ιταλία θα είναι μεταχειρισμένες);

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Αν και μεγάλα προγράμματα όπως τα Rafale και τα F16V έχουν προχωρήσει, η σταθερή υποστήριξή τους απαιτεί πόρους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Το ποιο μοντέλο θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό θα κριθεί από το πώς θα συντονίζεται κάθε στοιχείο στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά