ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζεται η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές – «Οι Έλληνες μάς εμπόδισαν στην αγορά των F-16»

Απίστευτο! Στους Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη οι Τούρκοι για την μη αγορά των μαχητικών F-16!
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζεται η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές – «Οι Έλληνες μάς εμπόδισαν στην αγορά των F-16»

Ήταν τέλη Γενάρη όταν το CNN Turk εξέφραζε την ανησυχία του σχετικά με τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35. Δύο μήνες σχεδόν μετά, το… σκηνικό επαναλαμβάνεται.

Οι γείτονες λοιπόν συνεχίζουν να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, αντιδρώντας για τα αμφίβια οχήματα που παίρνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 αποτελεί πρώτη είδηση.

Στο ρεπορτάζ του  το τουρκικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο αναφέρει: H Ελλάδα το 2022 μέσω του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ζητήσει την αγορά αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων. Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση αυτών των οχημάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θα πληρώσει 286 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τα οχήματα αυτά θα αυξήσουν την στρατηγική ασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έγινε η αγορά εκατοντάδων τεθωρακισμένων όπως και 65 αμφίβιων επιθετικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ισχυρίστηκε πως αυτή η αγορά δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στρατηγικής με την Τουρκία. Όμως αυτά τα οχήματα θα μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά.

Όμως η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη. Όπως και ο ισχυρισμός της Ελλάδας πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα 12 μιλίων, δέχεται επικρίσεις από την άποψη του διεθνούς δικαίου».






Πηγή: geostratigika.gr

Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά