ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Θα τρέξει η αναβάθμιση των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλ. Μ-109

Τώρα, ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση και των ελληνικών Μ-109, μία απόφαση που έχει ήδη παρθεί, με τις απαραίτητες συναντήσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες.
Ελληνοτουρκικά: Θα τρέξει η αναβάθμιση των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλ. Μ-109

Ελληνοτουρκικά: Θα τρέξει η αναβάθμιση των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλ. Μ-109 των τεσσαρων βολών το λεπτό.

Το εξαιρετικό Μ-109 του Ελληνικού Στρατού μπορεί να εκτελέσει τέσσερις βολές το λεπτό ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 450 ίππους.

Μαζί με τα Μ-114, Μ-110, Μ-101 και τα ελληνικά ΡΖΗ-2000, τα Μ-109 του Ελληνικού Στρατού κάνουν την διαφορά στον Έβρο.

Τώρα, ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση και των ελληνικών Μ-109, μία απόφαση που έχει ήδη παρθεί, με τις απαραίτητες συναντήσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες.

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν επαφές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, με εκπροσώπους της BAE Systems και της Leonardo, με φόντο την αναβάθμιση των ελληνικών M-109.

H εμβέλεια των ελληνικών Μ-109 θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τα 40 χλμ.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι συζητήσεις για τα 700 ελληνικά Leopard επιπέδου Α7, με το κεντρικό εργοστάσιο βάσης για τις αναβαθμίσεις και των αρμάτων άλλων χωρών να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Δεν θα αργήσει ο καιρός που όλα τα ελληνικά Leopard θα γίνουν επιπέδου Α7, με μία συμφωνία ύψους 1 δισ. ευρώ μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της γερμανικής εταιρείας KMW.

Να θυμίσουμε πως την ίδια ώρα στα ελληνικά Leopard Α7 θα τοποθετηθεί και το ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy ενώ στην Ελλάδα προτείνεται επίσης από τους Γερμανούς η αγορά του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Lynx KF41.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά περιφερόμενα πυρομαχικά και πυραυλικά συστήματα

Φρεγάτες: Τα ψέματα για τις Belharra μετά τη βύθιση ρωσικής ναυαρχίδας

Ελληνοτουρκικά: Θα τρέξει η αναβάθμιση των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλ. Μ-109

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Αν και μεγάλα προγράμματα όπως τα Rafale και τα F16V έχουν προχωρήσει, η σταθερή υποστήριξή τους απαιτεί πόρους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Το ποιο μοντέλο θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό θα κριθεί από το πώς θα συντονίζεται κάθε στοιχείο στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Σημαντικό να γνωρίζουν όσοι μιλούν για... ήρεμα νερά στο Αιγαίο τις δυνατότητες που αποκτά σιγά - σιγά η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η περίοδος εκείνη και οι εντάσεις που ακολούθησαν την επόμενη 10ετία οδήγησαν στην τουρκική εισβολή το 1974.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά