Ελληνοτουρκικά: Έφτασε στο σημείο της γεώτρησης το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», άφησε σαφείς αιχμές προς τον Ερντογάν αναφορικά με τη στάση του στα Ελληνοτουρκικά και δη την απόφαση για το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Έφτασε στο σημείο της γεώτρησης το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το πλωτό γεωτρύπανο που έστειλε η Τουρκία και όλο αυτό το διάστημα αποτελεί πεδίο συζήτησης για τα Ελληνοτουρκικά.

Βρίσκεται 25 μίλια από τις νότιες ακτές της χώρας στον κόλπο της Αττάλειας, όπου αναμένεται να παραμείνει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Tο τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Άγκυρας θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε περιοχή τουρκικής κυριαρχίας, συγκεκριμένα στο Yörükler-1.

Την είδηση της άφιξης στο σημείο, ανακοίνωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», αναφέρθηκε πλαγίως στην Ελλάδα.

«Όταν αρχίσει τις εργασίες του το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», πιθανότατα θα προκύψουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να κάνουν μαγκιές με πλάτες άλλων. Κι όσο δεν τους δίνουμε σημασία, δεν τους λαμβάνουμε υπ’ όψη, το τέλος αυτών που γίνονται όλο και πιο κακομαθημένοι, θα είναι να χτυπάνε το κεφάλι στον τοίχο για να συνέλθουν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πάντως, στο εσωτερικό της χώρας δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση το γεωτρύπανο να παραμείνει εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», άφησε σαφείς αιχμές προς τον Ερντογάν.

«Οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα! Ο πρώτος σταθμός υπηρεσίας του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» είναι η γεώτρηση Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοικτά της Γκαζί Πασά. Δηλαδή, εντός του χάρτη της Σεβίλλης, που μας παγιδεύει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας… Δεν ξέρουμε τι να πούμε», αναφέρει το τουρκικό Κέντρο Θαλάσσιας και Παγκόσμιας Στρατηγικής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Super Market: Τρομερές ανατιμήσεις – Δείτε ποια προϊόντα θα εκτοξευθούν

Pass ακρίβειας: Ποιο θα είναι το ποσό – Όλες οι λεπτομέρειες

Ολυμπιακός – Twitter: Τώρα ο κόσμος «καίγεται» για Τέγιο – Τι έχει συμβεί;

 

Δείτε πώς γράφεται το νέο κεφάλαιο στα Ελληνοτουρκικά