ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχονται πλέον στην Τουρκία – Η Ελλάδα το πάνω χέρι στο Αιγαίο

Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά - Το παραδέχονται πλέον και οι τούρκοι
Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχονται πλέον στην Τουρκία – Η Ελλάδα το πάνω χέρι στο Αιγαίο

Τα ελληνοτουρκικά θέματα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, με την Τουρκία να συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων τη στιγμή που γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει πλέον να μαρτυρούν την αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Μετά την ενίσχυση της Ελλάδας με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα εμπόδια που μπαίνουν στη γειτονική χώρα, η χώρα μας είναι αυτή που φαντάζει πιο δυνατή.

Κάτι τέτοιο αναφέρει άλλωστε και ο πολιτικός αναλυτής της Hurriyet, Σεντάν Εργκίν, σημειώνοντας πως τα ελληνικά Rafale και τα F-16 Viper προκαλούν ανησυχία στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχονται πλέον στην Τουρκία – Η Ελλάδα το πάνω χέρι στο Αιγαίο

Παράλληλα, ο Εργκίν αναφέρει στο άρθρο του πως η ισορροπία δυνάμεων Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο έχει αλλάξει άρδην μετά την απόκτηση των Rafale αλλά και τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία που δείχνει ανήμπορη να γεφυρώσει και να καλύψει αυτή τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί σε επίπεδο δυναμικής ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές οι Τούρκοι αναλυτές, μιλούν για εξοπλισμό που φέρεται να ετοιμάζεται να αγοράσει η Ελλάδα στο μέλλον, ο οποίος και θα την κάνει πανίσχυρη.

Οι τούρκοι δεν μένουν εκεί όμως καθώς μιλούν και με αριθμούς, αναλύοντας ακόμη και το κόστος ενός νέου εξοπλιστικού προγράμματος.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Πλέον οι Τούρκοι βλέπουν πως έχουν σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή, εκτός του Ισραήλ και γι αυτό αντιδρούν - Ποιο προβλέψιμοι από το ότι το SDNA θα γράψει κατά του Ολυμπιακού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ο εκτοξευτής BRU-61/A μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βόμβες ταυτόχρονα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά