Ελληνοτουρκικά: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στην έντυπη έκδοση από Τα Νέα Σαββατοκύριακο τουρκικά αλιευτικά έχουν αναλάβει ρόλο κατασκόπου στο Αιγαίο.

Τούρκοι ψαράδες σε ρόλο κατασκόπων με drones στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στην έντυπη έκδοση από Τα Νέα Σαββατοκύριακο τουρκικά αλιευτικά έχουν αναλάβει ρόλο κατασκόπου στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το εν λόγο ρεπορτάζ, σκάφη μήκους 30 μέτρων χρησιμοποιούνται ως βάσεις για την απονήωση μικρών drones που έχουν ως αποστολή τη μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο της θέσης των ελληνικών πλοίων.

Τούρκοι ψαράδες από τη Σέριφο και τη Σύρο έως τη Σάμο, οι οποίοι πολλές φορές με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες βγαίνουν από τα βαθιά σημεία και κινούνται στα ελληνικά παράλια έχουν και άλλη αρμοδιότητα.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες των Νέων, ορισμένα από τα τουρκικά αλιευτικά δεν κυνηγούν μόνον τσιπούρες ή κωλοχτύπες στα ελληνικά νερά, αλλά χρησιμοποιούνται ως βάσεις για την απονήωση μικρών drones που έχουν ως αποστολή την κατασκοπεία.

Δηλαδή στέλνουν την εικόνα (real picture on real time) στην Τουρκία με το μέγεθος της κινητοποίησης αλλά και τον αριθμό και το είδος των μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμη και στο μετόπισθεν.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι καμουφλάρονται με αλιευτικά σκάφη για να επεκτείνουν την εμβέλεια των κατασκοπευτικών τους μέσων ακόμα και στην καρδιά του Αιγαίου.

Τα drones ή «κατάσκοποι υψηλής τεχνολογίας», όπως ονομάζονται, είναι σε θέση να καταγράψουν σημαντικά στοιχεία για τον αντίπαλο, να φωτογραφίσουν βάσεις και στρατόπεδα, να ελέγξουν σύνορα, αλλά και να κάνουν αποστολές όπως αυτή του Καστελλόριζου όπου πέρυσι τον Σεπτέμβριο έριψαν με μπαλόνια κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, ενώ το drone έπαιζε συνεχώς τουρκικά εμβατήρια πάνω στο ακριτικό νησί.

Διαβάστε επίσης

Φρεγάτα Λήμνος – Kemal Reis: Ένας χρόνος μετά

ΠΑΟΚ: Πανό με… νόημα στην Τούμπα – «Αρνούμαστε και αντιστεκόμαστε στις διακρίσεις»

Σοκαριστική ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας προς Παιδιάτρους: «Μην τονίζετε τις παρενέργειες των εμβολίων»!