ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: «Βόμβα» για τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται πλέον αξιόπιστη σύμμαχος». Όλο και συχνότερα ακούγεται η παραπάνω άποψη ως αντίβαρο στη γνωστή θέση για το πόσο «χρήσιμη και σημαντική είναι η Τουρκία». Ο Doug Bandow, αναλυτής στο think tank Cato Institute, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ σε άρθρο του επισημαίνει ότι το...
Ελληνοτουρκικά: «Βόμβα» για τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται πλέον αξιόπιστη σύμμαχος». Όλο και συχνότερα ακούγεται η παραπάνω άποψη ως αντίβαρο στη γνωστή θέση για το πόσο «χρήσιμη και σημαντική είναι η Τουρκία».

Ο Doug Bandow, αναλυτής στο think tank Cato Institute, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ σε άρθρο του επισημαίνει ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει θυσιάσει «το κράτος δικαίου, τις ατομικές ελευθερίες και τις δημοκρατικές διαδικασίες» για την ενίσχυση της εξουσίας του. Υπενθυμίζει πόσες πολεμικές συγκρούσεις έχει προκαλέσει ή συντηρεί και τονίζει τις εδαφικές αξιώσεις του έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερό «χαστούκι» στην Τουρκία από τον ΟΗΕ: «Να ανακληθεί η απόφαση για τα Βαρώσια» (vid)

Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν μια ολοένα και πιο εχθρική εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με τον Bandow, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Άγκυρα είναι πλέον πιο πιθανό να συμμαχήσει με τη Μόσχα παρά με τις Βρυξέλλες.

«Στην ηλικία των 66 ετών, ο Ερντογάν θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη χώρα για μια ακόμη δεκαετία, με τον ισλαμισμό και τον εθνικισμό που εκφράζει να απολαμβάνει ισχυρή υποστήριξη με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός του προς τη Δύση, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, να γίνεται όλο και πιο έντονος», γράφει.

«Η Τουρκία είναι πιθανό να παραμείνει μακριά από την Αμερική και τη Δύση», επισημαίνει ο Bandow, ζητώντας από την Ουάσινγκτον να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική πολιτική έναντι της Άγκυρας.

«Το πιο σημαντικό είναι, ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος, πόσο μάλλον μια αξιόπιστη σύμμαχος».

Πηγή: militaire.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά