ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 αλλάζει τα δεδομένα για την Ελλάδα!

Το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 αλλάζει τα δεδομένα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ένοπλες Δυνάμεις: Το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 αλλάζει τα δεδομένα για την Ελλάδα!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκίμασαν το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 και έμειναν εντυπωσιασμένες από τη δυναμική του.

Όπως αναφέρει το veteranos.gr, το Νεοαποκτηθέν τυφέκιο STEYR SSG M1 έκανε το «μπαμ» στον Διαγωνισμό Ελευθέρων Σκοπευτών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος έλαβε χώρα στα Πεδία Βολής Κανδηλίου και Μεγάρων των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Πρόκειται για το νέο τυφέκιο Ελεύθερου Σκοπευτή, που προμηθεύτηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Αυτή είναι μια επείγουσα προμήθεια με τυφέκια SSG M1 από την αυστριακή Steyr Mannlicher.

Το SSG M1 είναι η σύγχρονη έκδοση των τυφεκίων, που ανταποκρίνεται στις σχεδιαστικές απαιτήσεις των όπλων της κατηγορίας του.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2018 και θεωρείται βελτίωση του SSG 008 με βελτιώσεις επί των σημείων, που ωστόσο αλλάζουν εντελώς την ταυτότητά του.

Το όπλο πλέον διαθέτει εκτενείς βάσεις Picatinny, που προσαρμόζουν παρελκόμενα ενώ αποκτήθηκε μαζί με πλήρη σειρά παρελκομένων όπως διόπτρα σκοπεύσεως, προσάρτημα νυκτερινής σκοπεύσεως, σιγαστήρας κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση με το νέο τυφέκιο, ο ελληνικός στρατός διαθέτει άλλο ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του, το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά