ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Έρχεται παραίτηση βόμβα Τσαβούσογλου στην Τουρκία; Τι λέει η Άγκυρα

Την παραίτηση του Τσαβούσογλου αποκάλυψε δημοσίευμα της Deutsche Welle. Τι απαντά η Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.
Έρχεται παραίτηση βόμβα Τσαβούσογλου στην Τουρκία; Τι λέει η Άγκυρα

Την παραίτηση βόμβα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε η τουρκική έκδοση της  Deutsche Welle, κάτι που προκάλεσε ανάστατωση στην Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως περνάει δύσκολες ώρες, καθώς ο Υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κίνηση του να απελάσει τους πρέσβεις 10 κρατών έπειτα από τη δήλωση συμπαράστασης προς τον προφυλακιστέο Τούρκο ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα.

Ο Τσαβούσογλου, φέρεται να ένιωσε πως ο Ερντογάν μπαίνει στα δικά του χωράφια δυσκολεύοντας το έργο του αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας σε διεθνή επίπεδο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ίδιος έγινε έξαλλος μόλις έμαθε το γεγονός κάτι που τον οδήγησε να καλέσει άμεσα στο τηλέφωνο τον Ερντογάν και να του κάνει γνωστό πως σκοπεύει να παραιτηθεί.

Φυσικά αυτό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τον Τούρκο πρόεδρο που είχε πάρει ήδη την απόφαση του και έμοιαζε να ήταν αμετάκλητη.

Τότε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να τον πείσει να περιμένει να επιστρέψει από τη Νότια Κορέα όπου και βρισκόταν, προτού ανακοινώσει κάτι επίσημα, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Με αυτόν τον τρόπο οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άντρες φαίνεται πως περνούν φουρτούνες καθώς ο Τούρκος Υπουργός επιθυμεί να το τραβήξει στα άκρα!

Βέβαια, όλα αυτά όπως αναμενόταν, διαψεύστηκαν από τον Τούρκο Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Φαχρετίν Αλτούν, που έδειξε άμεσα την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

«Ο υπουργός των Εξωτερικών μας διέψευσε αυτήν τη δήθεν είδηση xθες το βράδυ. Παρόλα αυτά, επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να είστε δημοσιογράφοι, θα αποσύρατε αυτές τις ειδήσεις και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν μεταδίδετε μόνο “ψευδείς ειδήσεις”, δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλτούν.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά