ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο 30 δισ. δολαρίων – Καλύπτει σπίτια για 3,5 χρόνια

Ο ρόλος του υπερσύγχρονου γεωτρύπανου «Abdülhamid Han».
Ερντογάν: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο 30 δισ. δολαρίων – Καλύπτει σπίτια για 3,5 χρόνια

Μεγάλη ανακάλυψη φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι στο κοίτασμα Göktepe-3 εντοπίστηκαν 75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με εκτιμώμενη αξία τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλώντας στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Εκπαίδευσης και Έρευνας Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την ανακάλυψη «καλά νέα» για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Όπως τόνισε, το νέο κοίτασμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των τουρκικών νοικοκυριών για 3,5 χρόνια, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον ρόλο του υπερσύγχρονου γεωτρύπανου «Abdülhamid Han», που ξεκίνησε εργασίες στο Göktepe-3 στις 27 Μαρτίου και ολοκλήρωσε τη γεώτρηση μόλις χθες. Παράλληλα, παρουσίασε τις επενδύσεις του τουρκικού κράτους στον τομέα της υγείας, τονίζοντας ότι πλέον η Τουρκία προσελκύει πολίτες από το εξωτερικό για ιατρικές υπηρεσίες. «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας στο έθνος μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως από το 2002 μέχρι σήμερα, η χώρα έχει κάνει άλματα σε υγεία, ενέργεια και κοινωνικές δομές.

Διαβάστε επίσης:

Της ζήτησαν να πει ένα demo αλλά δεν ήξερε ότι μόλις ξεκινούσε η ιστορία της πιο πετυχημένης Ελληνίδας τραγουδίστριας της γενιάς της

Όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα αυτοκίνητα, οι εταιρείες άρχισαν να λένε χαζούς και απρόσεκτους τους πεζούς για να δικαιολογούν τα τροχαία

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά