Ερντογάν: Δεν είπε κουβέντα στο ΝΑΤΟ αλλά μίλησε σε ξένους ηγέτες για τα νησιά και τις αμερικανικές βάσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αλλά και συνομίλησε με άλλους ξένους ηγέτες.

Παρότι η αποτίμηση από την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν θετική για την Αθήνα καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν έθεσε θέματα σε βάρος της Ελλάδας, ο Ερντογάν άλλαξε και πάλι τη στάση του στη νέα συνέντευξη τύπου του.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρά τα συνεχή παραληρήματά του από την Τουρκία και προς τους πολίτες του σε βάρος της Ελλάδας ακολούθησε άλλη πολιτική στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Στην Τουρκία όμως υπάρχουν αντιδράσεις για συμφωνία που υπέγραψε και άμεσα η επιθετικότητα επέστρεψε στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνέντευξη τύπου στην οποία παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν μίλησε στους ξένους δημοσιογράφους για τα θέματα με την Ελλάδα.

Στο νέο του παραλήρημα έκανε νέους ισχυρισμούς για παραβιάσεις, παράνομες επισκέψεις των Ελλήνων πολιτικών σε Ελληνικά νησιά, έκανε τα παράπονά του για τις Αμερικανικές βάσεις που έχουν στηθεί στη χώρα ενώ για ακόμη μία φορά έκανε λόγο για αθέτηση του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνάντησή του τον Μάιο στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέντευξη αποκάλυψε ότι, αν και δεν έκανε κάποια αναφορά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο ίδιος συνομίλησε με ξένους ηγέτες για το θέμα του Αιγαίου και την ένταση με την Ελλάδα.

Ένας από αυτούς τους ηγέτες θεωρείται πως είναι σίγουρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καθώς βγήκε ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο στην οποία αναφέρεται το γεγονός ότι συζητήθηκε το θέμα του Αιγαίου.

Ακόμη, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να είναι ο άλλος ξένος ηγέτης ο οποίος μάλιστα έθεσε ο ίδιος το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο. Οι απαντήσεις του Ερντογάν είχαν ως βάση το ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να συμμαζευτεί πρώτη».

Συμπερασματικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να άνοιξε εν μέρη το θέμα «Ελλάδα – Τουρκία» μέσω των παραπάνω ωστόσο δεν σήκωσε ψηλά του τόνους όπως έκανε όσο βρισκόταν στην Τουρκία.

Δείτε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν χτες στη συνέντευξη τύπου: