ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το Π.Ν.
Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα όπλα που θα έχουν τα γαλλικά πολεμικά πλοία αν επιλεγούν από την Αθήνα (σ.σ. η πρόταση των Γάλλων έχει περάσει στην επόμενη φάση αξιολόγησης) θα είναι οκτώ Exocet MM40 Block3c και 32 Aster 30 και Aster 15.

Οι γαλλικοί Aster 30 έχουν εμβέλεια άνω των 120 χλμ ενώ οι Aster 15 ή οι VL Mica NG που επίσης παρέχονται είναι για την κοντινή αυτοάμυνα των πλοίων.

Σε σύγκριση με τους Aster 15, οι new-generation VL Mica NG έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον είναι πιο φθηνοί και δεύτερον μπορούν να πλήξουν και υπερηχητικά βλήματα.

Για την ώρα, η επιλογή των cruise SCALP Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Πάντως οι Γάλλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα αν χρειαστεί αργότερα να τους πάρει, γράφει το meretmarine.com.

Τον Δεκέμβριο οι Γάλλοι είχαν ρίξει στο τραπέζι το κρυφό χαρτί των πυραύλων SCALP Naval, oι οποίοι θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους βαθειά μέσα στην Τουρκία, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να προκαλεί ΣΟΚ στην Άγκυρα.

Η αγορά των SCALP Naval από την Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βάσει διεθνούς Συνθήκης απαγορεύεται η προμήθεια πυραύλων άνω των 1000 χλμ εμβέλειας, οπότε ίσως γι αυτό είχαμε αυτή την διευκρίνηση από τους Γάλλους (σ.σ. δεν θα μπορούσαν να τους βάλουν επάνω εξ αρχής), με την όποια συμφωνία να μπορεί να γίνει ξεχωριστά.



Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚαρισμένος Αμερικανός στρατηγός με όσα είδε από τους Έλληνες – Πρώτη φορά τα βλέπω αυτά

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία – Φτιάχνουν κερκόπορτα οι Τούρκοι

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά