ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν... πάγο στα σχέδια της Αθήνας.
Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν… πάγο στα σχέδια της Αθήνας για γρήγορη απόκτηση ολλανδικών πλοίων ενδιάμεσης λύσης.

Ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, ναύαρχος Arie Jan de Waard, είχε συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπία, κατά την διάρκεια της άσκησης DEFEA 21, τονίζοντας πως η Αθήνα θα «πρέπει να περιμένει».

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις φρεγάτες Μ, όπως και η Χιλή. Είναι καλό να συζητήσουμε αυτήν την επιλογή και είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν, αλλά πρέπει δούμε τα χρονοδιαγράμματα μας “, δήλωσε ο De Waard στο MarineShips.nl.

«Με άλλα λόγια, οι φρεγάτες Μ θα είναι διαθέσιμες μόνο όταν παραδοθούν οι φρεγάτες ASW. Ο αντι-υποβρύχιος πόλεμος είναι μια σημαντική δυνατόττηα για τις Κάτω Χώρες και το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας δεν θα δεχτεί κενό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων συμφωνεί με αυτό. Το εξήγησα και αυτό στους Έλληνες», σημείωσε.

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν... πάγο στα σχέδια της Αθήνας για γρήγορη απόκτηση ολλανδικών πλοίων ενδιάμεσης λύσης.

Για την Thales Nederland, η Ελλάδα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες εδώ και δεκαετίες και το υποκατάστημα Hengelo θέλει φυσικά να ενισχύσει αυτό το δεσμό με την παροχή νέων συστημάτων για τα παλιά πλοία MEKO ή για τις φρεγάτες που θα κατασκευαστούν στο μέλλον, ανέφεραν οι Ολλανδοί του MarineShips.nl.

«Θα καταστεί σαφές τα επόμενα χρόνια ποιες ολλανδικές εταιρείες μπορούν να επιβιβαστούν στα μελλοντικά ελληνικά πλοία. Αν και όλα δείχνουν ότι οι ολλανδικές εταιρείες έχουν ισχυρό ατού, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, ειδικά από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», σημειώθηκε.

«Οι Έλληνες φαντασιώνονται για τα καταδρομικά της κατηγορίας Ticonderoga κάτω από την ελληνική σημαία. “Είναι τώρα τα Tico εναντίον των Sigma”», δήλωσε Έλληνας δημοσιογράφος άμυνας στο Marine Chipen.nl.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η ολλανδική Damen θα εξοπλίσει τις ισπανικές F110 που απέκλεισε η Αθήνα

Rafale: Δεν αλλάζει τίποτα με λίγα αεροπλάνα λέει ο Ακάρ – Αλλάζει και παραλλάζει του απαντούν οι Τούρκοι!

Τούρκοι: Θα μας διαλύσουν οι Έλληνες – Είδαμε Rafale να αποτελειώνει εύκολα F-16

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά