ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Η Γαλλία τα αλλάζει όλα και δίνει τις Gowind για πλοία ενδιάμεσης λύσης;

Η Γαλλία τα αλλάζει όλα στα πλοία ενδιάμεσης λύσης με το Παρίσι να κρατά «άσο στο μανίκι» του τις νέες κορβέτες που κατασκευάζει
Φρεγάτες: Η Γαλλία τα αλλάζει όλα και δίνει τις Gowind για πλοία ενδιάμεσης λύσης;

Φρεγάτες: Η Γαλλία τα αλλάζει όλα στα πλοία ενδιάμεσης λύσης με το Παρίσι να κρατά «άσο στο μανίκι» του.

Οι Γάλλοι διαπίστωσαν πως σε πρώτη φάση Ολλανδία και Ιταλία δεν… παίζουν με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στην Αθήνα, έτσι το Παρίσι δεν αποκλείεται να ρίξει στο τραπέζι και τις κορβέτες Gowind, ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Οι Γάλλοι υστερούν στο θέμα των πλοίων ενδιάμεσης λύσης αφού δίνουν στην Αθήνα πλοία 30ετίας, δηλαδή την αντιαεροπορική φρεγάτα AAW Jean Bart και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα ASW Latouche-Treville.

Μάλιστα το Latouche-Treville στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 και ενώ βρισκόταν σε αποστολή ρουτίντας στην Βρετάνη, σχεδόν διαλύθηκε όταν ισχυρός αέρας ξήλωσε μέρος των ιστών του πλοίου και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου.

Πρόκειται για το πιο παλιό πλοίο του γαλλικού Στόλου, ηλικίας 31 ετών.

Βλέποντας το Παρίσι το ύψος του ανταγωνισμού δεν αποκλείεται να ρίξει στο τραπέζι ως πλοία ενδιάμεσης λύσης τις κορβέτες Gowind (2.500 τόνων) με MICA και Exocet, οι οποίες ήδη κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Λωριάν για λογαριασμό της Αιγύπτου.

Μάλιστα ο Global CEO της Naval Group Pierre-Eric Pommellet, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, άφησε το θέμα ανοιχτά.

Οι κορβέτες Gowind αποτελούν μια πολύ αξιόλογη λύση, τις οποίες το Πολεμικό Ναυτικό βλέπει με πολύ καλό μάτι (σ.σ. τις 2.500 τόνων τις παίρνει και η Αίγυπτος).

Να σημειώσουμε πως στο θέμα της επιλογής των νέων ελληνικών φρεγατών και των πλοίων ενδιάμεσης λύσης τα πάντα είναι ρευστά, με το Πολεμικό Ναυτικό να μελετά τις καλύτερες προτάσεις, αφού η κάθε πρόταση παριέχει περαιτέρω παραμέτρους αναφορικά με τις γεωπολιτικές στρατηγικές της Ελλάδας και των συμμάχων της.

Σε κάθε περίπτωση γεωστρατηγικά οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι οι χώρες που μπορούν να «προσφέρουν» περισσότερα στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά – Φρεγάτες: Έτσι αναβαθμίζονται οι ένοπλες δυνάμεις – Αναλυτικά τα εξοπλιστικά!

Ισραηλινοί: Έτσι έκαναν αχτύπητα τα πλοία τους – Μήπως να παίρναμε ιδέες;

Φρεγάτες: Η Γαλλία τα αλλάζει όλα και δίνει τις Gowind για πλοία ενδιάμεσης λύσης;

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Η Αθήνα ετοιμάζει νέο πακέτο, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση ενώ οι τουρκικές ανησυχίες πηγάζουν και στο γεγονός ότι με τα κονδύλια του SAFE η Ελλάδα θα πάρει τα τρομερά ισραηλινά συστήματα PULS.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Πλέον οι Τούρκοι βλέπουν πως έχουν σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή, εκτός του Ισραήλ και γι αυτό αντιδρούν - Ποιο προβλέψιμοι από το ότι το SDNA θα γράψει κατά του Ολυμπιακού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η μικροσκοπική βόμβα GBU-39 SDB των ελληνικών F-35 προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην Τουρκία

Ο εκτοξευτής BRU-61/A μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βόμβες ταυτόχρονα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Τούρκοι: Υπαρκτός ο κίνδυνος να καθηλωθούν όλα τα ελληνικά Rafale

Είναι πιθανό μία σύγκρουση που θα επηρεάσει τον εφοδιασμό από τη Γαλλία, να οδηγήσει ολόκληρο τον ελληνικό στόλο Rafale στο έδαφος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά