ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Με τους A70 Sylver οι ελληνικές FDI – Η Ελλάδα απαντά στους τουρκικούς βαλλιστικους πυραύλους

Να σημειωθεi πως τους SCALP Naval θα μπορούσαν να έχουν και τα μελλοντικά 2+2 ελληνικά υποβρύχια τύπου Παπανικολής.
Φρεγάτες: Με τους A70 Sylver οι ελληνικές FDI – Η Ελλάδα απαντά στους τουρκικούς βαλλιστικους πυραύλους

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως οι ελληνικές FDI «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΦΟΡΜΙΩΝ» θα είναι εξοπλισμένες και με τους SCALP Naval καθώς και πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά άλλης μίας FDI (3+1).

Ευχάριστη η εξέλιξη αυτή για τον ελληνικό Στόλο, καθώς οι SCALP Naval είναι πύραυλοι που μπορούν να επιφέρουν πλήγμα έως τα… σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν.

Η Τουρκία αναπτύσσει τους Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ., με την Αθήνα να… αναγκάζεται να βάλει στο τραπέζι τους γαλλικούς SCALP Naval.

Να σημειωθεi πως τους SCALP Naval θα μπορούσαν να έχουν και τα μελλοντικά 2+2 ελληνικά υποβρύχια τύπου Παπανικολής.

Οι δύο νέες (+1) ελληνικές φρεγάτες αρχικά είχε προγραμματιστεί να φέρουν τους εκτοξευτές Α50 Sylver (σ.σ. όπως η πρώτη «ΚΙΜΩΝ») από τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν Aster 15 και Aster 30, όχι όμως SCALP Naval.

Αντίστοιχα στους A70 Sylver χρησιμοποιούνται Aster 15, Aster 30 και SCALP Naval.

Διαβάστε περισσότερα για τα εξοπλιστικά στο geostratigika.gr

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα μας κλέψουν τον πατσά

Τουρκικά μέσα μιλούν για ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με τον πατσά και την UNESCO, με τη συζήτηση να φουντώνει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Μάζης: Μικρό καλάθι για τα ελληνικά κοιτάσματα, προσοχή σε συνδιαχείριση με Τουρκία

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις ενεργειακές εξελίξεις και προειδοποιεί για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Οι Τουρκοι φτιάχνουν πύραυλο με εκτιμώμενο βεληνεκές έως και 2.000 χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις από τουρκικής πλευράς για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά