ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την Γαλλία και τη Naval Group να παίρνουν το συμβόλαιο για τις νέες ελληνικές φρεγάτες.
Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind

Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind – Xάσαμε στον αέρα χάνουμε και στην θάλασσα λένε.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της πιθανής συμφωνίας Αθήνας – Παρισιού για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε αίσθηση και στην Τουρκία.

Δεν είναι λίγοι οι τούρκικοι λογαριασμοί στο Twitter που κάνουν λόγο για… άσχημη εξέλιξη για την Τουρκία, αφού όπως τονίζουν ανοίγει και άλλο η ψαλίδα μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

«Αν επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα αγοράζει γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, τότε μετά την ανωτερότητα στον αέρα με τα Rafale θα μας έχει ξεπεράσει και στην θάλασσα», τονίζουν οι Τούρκοι.

Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind

Πάντως δεν είναι και λίγοι οι τουρκικοί λογαριασμοί που υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού μέχρι η Αθήνα να παραλάβει τα νέα πλοία η Άγκυρα θα έχει πολλαπλασιάσει την στρατιωτική ισχύ της.

«Τα φτιάχνουμε όλα μόνοι μας. Μέχρι να πάρουν τις γαλλικές φρεγάτες εμείς θα έχουμε τέσσερα νέα υποβρύχια και τα νέα τουρκικά πολεμικά πλοία tf2000», σημειώνουν.

Μάλιστα, τονίζεται πως οι τουρκικές πλατφόρμες θα είναι οπλισμένες με τουρκικά πυρομαχικά.

Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν την Γαλλία και τη Naval Group να παίρνουν το συμβόλαιο για τις νέες ελληνικές φρεγάτες.

Θα πρόκειται, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, για συμφωνία τριών FDI-HN και τριών γαλλικών κορβετών Gowind (σ.σ. ως ενδιάμεση λύση).

Οι Gowind δεν παίρνουν Aster 30, όμως με τους με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά των drones, MICA, των 20 χλμ εμβέλειας μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην ισχύ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει γνωστή η διαμόρφωση που θα επιλέξει η Ελλάδα για το κάθε σκάφος.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Οι σύγχρονοι πόλεμοι ανέδειξαν νέες μεθόδους μάχης και πληγμάτων οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μίας πολεμικής σύρραξης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Ελλάδα ενισχύει τα Apache με νέους Hellfire αξίας 64 εκατ.

Τουρκία: Η Ελλάδα ενισχύει τα Apache με νέους Hellfire αξίας 64 εκατ.

Η Ελλάδα προχωρά σε παραγγελία πυραύλων Hellfire για τα Apache αυξάνοντας την ισχύ τους και ανοίγοντας τον δρόμο για νέες προμήθειες Apache και Black Hawk από τις ΗΠΑ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Αγκυρα μιλά για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης μετά τις δηλώσεις Δένδια

Η Αγκυρα μιλά για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης μετά τις δηλώσεις Δένδια

Tουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν τις δηλώσεις Δένδια ως «παραδοχή παραβίασης της Λωζάνης» και προειδοποιούν για αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα χαλάει το κόλπο Ερντογάν για SAFE και Γαλάζια Πατρίδα

Η Αθήνα χαλάει το κόλπο Ερντογάν για SAFE και Γαλάζια Πατρίδα

Η Ελλάδα μπλοκάρει το κόλπο Ερντογάν στο SAFE με σταθερή διπλωματική στάση και ενιαία γραμμή με την Κύπρο δείχνοντας ότι οι ευρωπαϊκές ισορροπίες δεν αλλάζουν εύκολα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική λίστα των 1,2 δισ ευρώ που αλλάζει τα εξοπλιστικά

Η ελληνική λίστα των 1,2 δισ ευρώ που αλλάζει τα εξοπλιστικά

Η ελληνική λίστα στο SAFE περιλαμβάνει έργα για αεράμυνα, αντιμετώπιση drones και ενίσχυση ναυτικών δυνατοτήτων.

Ελληνοτουρκικά