ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Σπάνε πάνω από τους 15 κόμβους και με λίγο κυματάκι τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα

Ρωγμές ανακαλύφθηκαν σε έξι από τα 13 συνολικά αμερικανικά LCS.
Φρεγάτες: Σπάνε πάνω από τους 15 κόμβους και με λίγο κυματάκι τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα

Φρεγάτες: Σπάνε πάνω από τους 15 κόμβους και με λίγο κυματάκι τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί.

«Δομικά ελαττώματα σε όλη την κατηγορία που οδηγούν σε ρωγμές του κύτους», αποκαλύπτονται για τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί αντί των γαλλικών Belharra.

«Από την έναρξη λειτουργίας του το 2018, το παράκτιο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, Omaha, έχει αναπτύξει ρωγμές στο κύτος και την υπερκατασκευή του, που περιορίζουν την ταχύτητα που μπορεί να ταξιδέψει και τις θαλάσσιες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει», γράφει το defensenews.com.

«Εσωτερικά αρχεία που ελήφθησαν από τους Navy Times δείχνουν ότι τέτοιοι κίνδυνοι ρωγμών εκτείνονται σε όλο το στόλο των αμερικανικών LCS», τονίζεται.

Το αμερικανικο Πολεμικό Ναυτικό δεν είχε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Έγγραφα που ελήφθησαν από τους Navy Times προειδοποιούν ότι οι ρωγμές μπορούν να αναπτυχθούν εάν τα πλοία ταξιδεύουν με ταχύτητητα μεγαλύτερη από 15 κόμβους, σε θάλασσες με μέγιστο ύψος κύματος περίπου 2,5 μέτρων.

Οι ανησυχητικές αποκαλύψεις έρχονται καθώς το Πολεμικό Ναυτικό επιδιώκει να παροπλίσει τα συγκεκριμένα πλοία, χρόνια πριν από το αναμενόμενο τέλος της ζωής τους.

Ρωγμές ανακαλύφθηκαν σε έξι από τα 13 συνολικά αμερικανικά LCS.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι – Φτάσαμε 120 χλμ από την Αθήνα – Ψάχνουν υποβρύχια;

Φρεγάτες: Ευθεία απειλή των Τούρκων με Βayraktar και Akinci – Ας σκεφτεί τώρα ο γείτονας!

Φρεγάτες: Σπάνε πάνω από τους 15 κόμβους και με λίγο κυματάκι τα πλοία που έδιναν στην Ελλάδα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά