ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Στις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar το κύριο βάρος της άμυνας περιοχής;

Οι ναύαρχοι το ξανασκέφτονται για την άμυνα περιοχής των φρεγατών.
Φρεγάτες: Στις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar το κύριο βάρος της άμυνας περιοχής;

Φρεγάτες: Στις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar η άμυνα περιοχής; Οι ναύαρχοι το ξανασκέφτονται.

Τούμπα λέγεται ότι φέρνει την λίστα των ναυάρχων η Μεγάλη Βρετανία, με το Λονδίνο να δίνει δωρεάν δύο Type 23 με 64 κελιά χωρίς όμως τα πλοία να έχουν δυνατότητες άμυνας περιοχής.

Η άμυνα περιοχής θεωρείται βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 40 χρόνια, αφού η Ελλάδα έχει πλέον λόγο και παρουσία και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Eίναι όμως τα πράγματα έτσι;

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως τα δεδομένα του Πολεμικού Ναυτικού κατά κάποιους έχουν αλλάξει, με τους ναυάρχους να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις δυνατότητες άμυνας περιοχής των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού (σ.σ. ίσως εκτός μίας εκ των τεσσάρων) και να ρίχνουν βάρος στην αντιμετώπιση επιθέσεων κορεσμού.

Οι ναύαρχοι ξέρουν πως ακόμα και με τέσσερις φρεγάτες με δυνατότητες για άμυνα περιοχής, δεν γίνεται να πάρουν το πάνω χέρι στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά.

Στο Πολεμικό Ναυτικό θέλουν το όποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αν γίνει να συμβεί στο Αιγαίο, οπου οι «Τούρκοι δεν θα έχουν καμιά ελπίδα».

Το BARAK MX Air Defense System των Ισραηλινών

Πάντως δεν είναι λίγες οι φωνές που καλοβλέπουν τις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar ως μία ξεχωριστή προμήθεια από τις φρεγάτες μιας και τα συγκεκριμένα πλοία κάνουν και για άμυνα περιοχής ενώ η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση και στο πεδίο των κορβετών.

Το BARAK MX Air Defense System των Ισραηλινών παρέχει δυνατότητες άμυνας ευρείας περιοχής και στόχευσης σε μια σειρά απειλών, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, με το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα πλοία για την προάσπιση των συμφερόντων του Ισραήλ στην ΑΟΖ της χώρας.

Την ίδια ώρα τα Sa’ar 6 διαθέτουν και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Τουρκία διαθέτει οκτώ φρεγάτες με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Τι γίνεται με τα αμερικανικά Boeing KC-135 – Τα ιπτάμενα τάνκερ που φοβούνται οι Τούρκοι

Φρεγάτες: Τούμπα όλα – Η Μεγάλη Βρετανία δίνει δωρεάν δύο Type 23 με 64 κελιά

Bayraktar: Eναέριο τείχος από τα ελληνικά Heron στο Αιγαίο

Φρεγάτες: Στις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar το κύριο βάρος της άμυνας περιοχής;

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά