ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί - Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση λένε πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση λένε πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Marineschepen.nl.

Η Ολλανδική πρόταση των Sigma 11515 HN έχει ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό μαζί με την γαλλική, εξαιτίας της σούπερ άμεσης προσφοράς δύο φρεγατών Μ ως πλοία ενδιάμεσης λύσης, μία λύση που ικανοποιεί απόλυτα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το έγκυρο ολλανδικό Marineschepen.nl ανέφερε πως σε επικοινωνία που είχε με πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύστηκε η προσφορά των φρεγατών Μ ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.

«Απλά η Damen ενημέρωσε πως έχει προγραμματισμένο τον παροπλισμό τους», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα οι Ολλανδοί κάνουν λόγω για προσφορά από την Ολλανδία στην Αθήνα και των ναρκαλιευτικών Alkmaar, που ανέπτυξε η Damen για το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.

H Boυλγαρία έχει παραλάβει δύο ναρκαλιευτικά τύπου Alkmaar για μόλις 2,4 εκατ. ευρώ.

Όμως όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί η Ελλάδα ήδη χρησιμοποιεί βρετανικά ναρκαλιευτικά, οπότε μία τέτοια πρόταση θεωρείται πως δεν θα έχει αποδοχή από την Αθήνα.

Επίσης η Ολλανδία σχεδιάζει την αγορά νέων ναρκαλιευτικών το 2025 οπότε θεωρείται απίθανο να δώσει τώρα πλοία που δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει

Θολώνει το… τοπίο από την Ολλανδία. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή δεν ευνοεί την ολλανδική πρόταση, αφού η Αθήνα έχει από την πρώτη στιγμή ανεβάσει ψηλά το θέμα των πλοίων ενδιάμεσης λύσης, η πρόταση των οποίων θα δώσει πολλούς πόντους στην χώρα επιλογής των νέων ελληνικών φρεγατών.

Βέβαια επί της ουσίας η Ελλάδα τις M θα τις έπαιρνε σε βάθος χρόνου και πάλι (σ.σ. περίπου δύο + δύο ανά δύο χρόνια και δύο ακόμα S).

Σίγουρα η ολλανδική πρόταση παραμένει υψηλά, όμως η διατύπωση από το ολλανδικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έβαλε σε… δεύτερες σκέψεις του Έλληνες ναυάρχους.

Η ουσία είναι πως τα πλοία ενδιάμεσης λύσης παραμένουν ως κύρια σταθερά στην εξίσωση των νέων ελληνικών φρεγατών.

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα – Κάνουν σπασμωδικές ενέργειεςΕλληνοτουρκικά: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν τη Frontex!

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά