ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Το Κένταυρος έσωσε τις ελληνικές φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ οι Γερμανοί κάνουν τον γύρο του… κόσμου

Στην ίδια... μοίρα θα ήταν και οι ελληνικές φρεγάτες πριν λίγο καιρό.
Φρεγάτες: Το Κένταυρος έσωσε τις ελληνικές φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ οι Γερμανοί κάνουν τον γύρο του… κόσμου

Απίθανα πράγματα βγαίνουν στην επιφάνεια από το Der Spiegel αναφορικά με τις δυνατότητες των γερμανικών φρεγατών Baden-Württemberg, μία εκ των οποίων συμμετέχει σε άσκηση στον Ινδικό Ωκεανό.

Δύο γερμανικά πολεμικά πλοία (μία φρεγάτα και ένα πλοίο συνοδείας) πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψουν στην Γερμανία πλέοντας γύρω από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, ώστε να αποφύγουν την Ερυθρά Θάλασσα που επιχειρούν οι αντάρτες Χούτι.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό τα δύο πλοία του Deutsche Marine είχαν δύο επιλογές. Ή να ζητήσουν την αεροπορική κάλυψη των Γάλλων, οι οποίοι θα έστελναν Mirage 2000-5 από την Κορσική ή να μην… περάσουν καθόλου από την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι φρεγάτες Baden-Württemberg διαθέτουν μόνο δύο RIM-166 με βεληνεκές 10 χλμ.

Στην ίδια… μοίρα θα ήταν και οι ελληνικές φρεγάτες, όμως το Κένταυρος, το οποίο τοποθετήθηκε στις ελληνικές φρεγάτες (σ.σ. ένα είναι το σύστημα που έφτιαξε η ΕΑΒ και το πάνε από… φρεγάτα σε φρεγάτα), έχει βάλει ασπροπρόσωπο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς το ελληνικό σύστημα προστατεύει σχεδόν στο 100% από τα drone.

Την ίδια ώρα άλλη μία γερμανική φρεγάτα θα διασχίσει το Στενό του Γιβραλτάρ για μια νέα αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο, για την υποστήριξη της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η πιο επίλεκτη μονάδα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

Υποβρύχια: Και ξάφνου τα Scorpene γίνονται προτεραιότητα; Γιατί συναγωνίζονται στα ίσα τα 214

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά