ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις στα ελαττωματικά αμερικανικά MMSC – Δεν είναι βιώσιμα

Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για να επιδιορθώσουν τα ελαττωματικά αμερικανικά πολεμικά πλοία, στα οποία διαπιστώθηκε σοβαρό ελάττωμα
Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις στα ελαττωματικά αμερικανικά MMSC – Δεν είναι βιώσιμα

Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για να επιδιορθώσουν τα ελαττωματικά αμερικανικά πολεμικά πλοία, στα οποία διαπιστώθηκε σοβαρό σχεδιαστικό ελάττωμα.

«Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα για να διορθωθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο ανώτατος ναυάρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ, Mike Gilday.

Το ελάττωμα του σχεδιασμού, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Defense News , είναι ένα «πολύπλοκο πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητα τεσσάρων κινητήρων να τροφοδοτούν ένα τζετ νερού που οδηγεί το πλοίο σε ταχύτητα 40 κόμβων», είπε.

Το Ναυτικό ανέθεσε στον πωλητή να επιλύσει το πρόβλημα, είπε ο Gilday ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα δεχτεί νέα πολεμικά πλοία μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Χρειαζόμαστε το LCS να είναι αξιόπιστο και βιώσιμο στη θάλασσα», τόνισε.

H Lockheed Martin σχεδίασε το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε από την Fincantieri Marinette Marine στο Ουισκόνσιν.

Ο συνδυασμός του κυβωτίου μετάδοσης (σ.σ. όπου εμφανίζεται μέρος του προβλήματος) σχεδιάστηκε από τη γερμανική εταιρεία RENK AG.

Μηχανικά προβλήματα στα LCS (MMSC), τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2008, υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό, προκαλώντας ακροάσεις στο Κογκρέσο και απειλές για τερματισμό της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: 60 μαχητικά στοχεύουν ταυτόχρονα την Τουρκία – Σοκ με τα F-35 του Ισραήλ

Drones: Ήρθαν οι ισραηλινοί της Israel Aerospace Industries (IAI)

Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις στα ελαττωματικά αμερικανικά LCS – Δεν είναι βιώσιμα

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Αν και μεγάλα προγράμματα όπως τα Rafale και τα F16V έχουν προχωρήσει, η σταθερή υποστήριξή τους απαιτεί πόρους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Το ποιο μοντέλο θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό θα κριθεί από το πώς θα συντονίζεται κάθε στοιχείο στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Σημαντικό να γνωρίζουν όσοι μιλούν για... ήρεμα νερά στο Αιγαίο τις δυνατότητες που αποκτά σιγά - σιγά η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η περίοδος εκείνη και οι εντάσεις που ακολούθησαν την επόμενη 10ετία οδήγησαν στην τουρκική εισβολή το 1974.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά