Δεν έμεινε αναπάντητη η κίνηση του Ερντογάν να τοποθετήσει λαμπιόνια στην Αγιά Σοφιά, κίνηση την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως κιτς και μαύρο χάλι!

Γεωργιάδης: Σε ακόμη μια προκλητική κίνηση προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν τοποθετώντας μέσα στην Αγιά Σοφιά επιγραφή με λαμπιόνια, στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα, «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ» .

Φυσικά αυτή του η κίνηση που εκτός από έλλειψη σεβασμού μαρτυρά και την έλλειψη καλαισθησίας, δεν έμεινε αναπάντητη καθώς ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσα από το κανάλι του ΣΚΑΙ όπου και φιλοξενήθηκε.

«Aυτο που έκανε στην Αγία Σοφία χθες, είναι κιτς, είναι το χαλί του το μαύρο… Μα δεν έχει έναν άνθρωπο να του πει ότι έχεις στα χέρια σου, σου έδωσε η μοίρα ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας στην ανθρωπότητα, από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου από τη μέρα που υπήρξε άνθρωπος στη Γη, και πας και το γεμίζεις με λαμπάκια που αναβοσβήνουν; Ασχέτως του τι λένε τα λαμπάκια… Είναι γελοίο, είναι χάλια. Ντροπή τι να πω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ως προς την ουσία, επειδή λένε για το τι εξωτερική πολιτική έχουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, την τελευταία δεκαετία, σταθερά κερδίζει στο διπλωματικό πεδίο πόντους ενώ η Τουρκία μένει πίσω» επισήμανε. Σήμερα, πρόσθεσε, η Τουρκία δε μιλάει με σχεδόν κανένα γείτονα της. Και το ότι φτάνει ο Ερντογάν χθες να ονομάσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» καταλαβαίνετε τι επιπτώσεις αυτό για τις σχέσεις του με τη Δύση;

«Η Ελλάδα έχει παίξει σωστά τα χαρτιά της, έχει φτιάξει σωστές συμμαχίες με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο, στην περιοχή παίζει κομβικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό έχει κάνει τον Ερντογάν να χάνει εντελώς την ψυχραιμία του, γιατί από εκεί που μας είχε και του χεριού του, έχασε και τα F-35, παίρνουμε και τις νέες φρεγάτες, πήραμε και τα Rafale βγάλαμε το στόλο στο Αιγαίο το καλοκαίρι κλείσαμε και το φράχτη στον Έβρο και έχουμε ασφαλίσει και τα σύνορα στο Αιγαίο» τόνισε ο ΥΠΑΝΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: