ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν τον Μητσοτάκη «κουτσή πάπια» μετά τις εκλογές (vid)

Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ αποκαλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό «Μήτσο, η κουτσή πάπια» - Τι εννοούν.
Γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν τον Μητσοτάκη «κουτσή πάπια» μετά τις εκλογές (vid)

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές, ωστόσο ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει τη νίκη της… μισή. Γιατί η εφημερίδα Μιλιέτ αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Μήτσο, η κουτσή πάπια».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV από την Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, με αυτόν τον χαρακτηρισμό ότι «…ο Έλληνας πρωθυπουργός και το κόμμα του δεν τα κατάφερε απόλυτα, εννοώντας ότι ναι μεν κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή κι έτσι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών».

Όπως επίσης μετάφερε η δημοσιογράφος του Open, το σύστημα της απλής αναλογικής που ισχύσει στην χώρα μας τους μπέρδεψε και τους προκάλεσε εντύπωση, γιατί το κόμμα του Μητσοτάκη δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση κιόλας, καθώς εξασφάλισε τη μεγάλη διαφορά των 20 μονάδων.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει να δούμε τι αναφέρουν λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για τις ελληνικές αγορές, ενώ όσον αφορά τις εκλογές στην Τουρκία, τελικά ο ακραίος εθνικιστικής Σινάν Ογκάν αποφάσισε στον 2ο γύρο να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από την Τουρκία

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Η Ελλάδα παίρνει και SPYDER και David’s Sling και Barak MX από το Ισραήλ – Που θα τα βάλει

Σε πλήρη ανάπτυξη η ελληνική Ασπίδα, σε βάθος 10ετίας, θα παρέχει αεράμυνα τεσσάρων επιπέδων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Η Ελλάδα δεν διαθέτει το βασικό στοιχείο που κερδίζει τους πολέμους αλλά ούτε και αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις

Οι σύγχρονοι πόλεμοι ανέδειξαν νέες μεθόδους μάχης και πληγμάτων οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μίας πολεμικής σύρραξης.

Ελληνοτουρκικά