Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35
Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.
Συναγερμός στην Άγκυρα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 σε Viper καθώς αυτό εξελίσσεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι περίμεναν οι Τούρκοι.
Μάλιστα τουρκικό αμυντικό σάιτ περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Τανάγρα και τονίζεται στο τουρκικο ρεπορτάζ πως τα ελληνικά Viper αποκτούν επιχειρησιακό προφίλ που τα φέρνει σε πλήρη δικτυοκεντρική συμβατότητα με τα Rafale και τα F-35 που αναμένονται.
Η γραμμή παραγωγής στην Τανάγρα, υπό την τεχνική καθοδήγηση της Lockheed Martin και με σημαντική συμμετοχή ελληνικού προσωπικού, έχει φτάσει σε πλήρη ωριμότητα ενώ 20 αεροσκάφη έχουν εκσυγχρονιστεί και επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία.
Να σημειωθει πως ο τεχνικός μετασχηματισμός των F-16 είναι βαθύς, με νέο ραντάρ AESA APG-83, το νέο ψηφιακό computer, κεντρική μεγάλη οθόνη στο πιλοτήριο και Link-16
Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.
