ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα

Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος.
Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα που δηλώνει πως είναι το πιο επικίνδυνο όπλο της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μελέτες για την δημιουργία πυρομαχικών που μοιάζουν με τις ισραηλινές ρουκέτες Rampage, που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Η τουρκική Roketsan εργάζεται σε παρόμοια πυρομαχικά ενώ εκσυγχρόνισε για πρώτη φορά τον πύραυλο εδάφους-εδάφους TRG-230 (σ.σ. για εκτόξευση από αέρος) και ανέπτυξε τον πύραυλο UAV-230.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές βολής των UAV-230 από τα AKINCI.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα

Την ίδια ώρα η Roketsan αναπτύσσει και τον πύραυλο UAV-122 πάνω στον TRG-122, «με χαμηλό κόστος και υψηλή ταχύτητα».

Να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, έκανε αναφορά στο παρελθόν στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνα» τα όπλα που αγοράζει η Αθήνα από το Ισραήλ.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφέρονταν φυσικά στους δολοφονικούς ισραηλινούς πυραύλους, Spike NLOS, της Rafael Advanced Defense Systems αλλά και τις ρουκέτες Rampage.

ισραηλινές ρουκέτες Rampage είναι βλήμματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια τα 150 χιλιόμετρα.

Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος για τους τουρκικούς S-400 αλλά και για τα εργοστάσια παραγωγής όπλων της Τουρκίας.

Αξιζει να θυμίσουμε πως η προβληματική τουρκική αεράμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους επιθέσεις.

πηγή: geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορβέτες, F-35, C-130, Drones βάζουν φωτιά στον Δένδια

Φρεγάτες: Oι Aster 30 των ελληνικών Belharra είναι οι καλύτεροι πύραυλοι στον κόσμο – Τι έγινε σε άσκηση του ΝΑΤΟ

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά