ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία θέλει να κόψει το… βήχα στην Ελλάδα και βγάζει μετά από τρία χρόνια ξανά όλα τα τουρκικά πολεμικά στη θάλασσα

Μάλιστα η κορύφωση της Άσκησης θα γίνει κοντά στη Ρόδο.
Η Τουρκία θέλει να κόψει το… βήχα στην Ελλάδα και βγάζει μετά από τρία χρόνια ξανά όλα τα τουρκικά πολεμικά στη θάλασσα

Τουρκική πολεμική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 16 στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», για την οποία ο Τούρκος Αντιναύαρχος Ζκί Ακτουρκ, Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως πρόκειται να δοκιμαστεί «η επιχειρησιακή προετοιμασία των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Στην άσκηση, η οποία διεξάγεται μετά από τρία χρόνια, θα υπάρχουν συνολικά 87 πλοία επιφανείας, επτά υποβρύχια, επτά μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, 31 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 28 UCAV/UAV και 20 χιλιάδες εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων SAT και SAS, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και η Διοίκηση Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως «εκτός από τη Γαλάζια μας Πατρίδα και τις γύρω θάλασσες, συνεχίζεται με επιτυχία η ναυπήγηση 31 πλοίων στα ναυπηγεία της χώρας μας, προκειμένου να διευρυνθούν οι δυνατότητες του ναυτικού μας, που φέρει τη μεγάλη μας σημαία σε όλες τις θάλασσες».

Διαβάστε επίσης:

Μοχάμεντ Σαλάχ : Γι’ αυτό το λόγο ασκούν κριτική στη γυναίκα του

Τιτανικός: Οι πραγματικές ιστορίες των χαρακτήρων της ταινίας

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά