ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35 – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35, υποστηρίζει το περιοδικό National Interest - Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.
ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35 – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35, υποστηρίζει το περιοδικό National Interest – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι που βλέπουν τα στελθ που θέλει να πάρει η Ελλάδα.

Το περιοδικό National Interest, που εκδίδεται στις ΗΠΑ, παραδέχεται πως οι ρωσικοί S-400 (σ.σ. που έχει αγοράσει η Τουρκία από την Ρωσία) μπορούν να εγκλωβίσουν με τα ραντάρ τους τα αμερικανικά στελθ F-22 Raptor και F-35 Lightning II και B-2 Spirit.

Η αγορά και τοποθέτηση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Άγκυρα, με τις ΗΠΑ να αποβάλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευσής 100 F-35.

H συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας.

ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35, υποστηρίζει το περιοδικό National Interest - Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα αρνείται πεισματικά να αποσύρει τους ρωσικούς S-400, ενώ σύμφωνα με τους Ρώσους οι Τούρκοι συζητούν την αγορά επιπλέον ρωσικών συστημάτων.

Οι Τούρκοι θέλουν να βάσουν τους S-400 απέναντι από την Κύπρο ώστε να ελέγχουν την Αν. Μεσόγειο. Αυτό υποστηρίζει ο Τούρκος ταξίαρχος ε.α. Μπαγιαζίτ Καρατάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Καρατάς, η Τουρκία με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να προστατεύτει τα «δικαιώματά» της στην Ανατλική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Επίσης, ο Τούρκος αξιωματούχος ζητά την αποβολή των ΗΠΑ από την βάση του Ιντσιρλίκ.

Πάντως, φημολογία θέλει να υπάρχει κερκόπορτα στους S-400 τα οποία τρωτά σημεία έχουν βρει οι δυτικοί (Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικανοί).

Σημειώνεται πως S-400 έχει και το Ιράν, πράγμα που ενδιαφέρει Ισραηλινούς, Αμερικάνους και Σαουδάραβες.

Επιχειρησιακά σύστηματα όπως οι S-400 δεν μπαίνουν στα παράλια, αφού θα γίνουν εύκολος στόχος διαφόρων τρόπων και μεθόδων καταστροφής τους.

Η πρόταση των Τούρκων για εγκατάστασή στα παράλια της Τουρκίας απέναντι από την Κύπρο, δείχνει πως οι Τούρκοι έχουν πιθανώς βάλει σε εφαρμογή πρόταση καλής θέλησης προς την Δύση.

Οι Τούρκοι κάνουν κίνηση εξευμενισμού για να αποφύγουν την απομόνωση που έχει εισέλθει η Τουρκία.

Η Άγκυρα φαίνεται πως παίζει διπλό παιχνιδί (όπως πάντα), ενώ αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Μόσχας, η οποία πιθανόν να μην επιτρέψει μία τέτοια κίνηση, αφού μπορεί να επιβλέπει πότε ανοίγουν και κλείνουν τα συστήματα των S-400. Έτσι όταν π.χ. γίνεται άσκηση της Δύσης και συμμάχων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα συστήματα των S-400 θα παραμένουν κλειδωμένα από τους Ρώσους, για την αποφυγή υποκλοπής συχνοτήτων και ανάλυσής τους.

Την επόμενη φορά που θα δούμε δυτική άσκηση ή άσκηση του ΝΑΤΟ με ανοιχτά τα ραντάρ της Τουρκίας, ας μην συμμετέχει η Άγκυρα στην άσκηση, πιθανώς να συμβαίνει το παραπάνω σενάριο.

Διαβάστε επίσης:

Video στο TikTok μέσα από μαχητικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που συγκινεί!

Λέσβος: ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί… φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας!

ΗΠΑ: Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35 – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά